Altcoin HaberleriManşetTop 10

IOTA patent tescili arttı: 76 şirketten 188 patent

Sponsorlu İçerik
  • IOTA’yı patentlerde referans alan şirket sayısı hızla artıyor.
  • Kripto piyasasının tanınan isimleri, IOTA 2.0 tamamen piyasaya sürüldüğünde IOTA’yı makineler için yeni endüstri standardı olarak görüyor.

IOTA, makineler için bir kripto para birimi olarak geliştirildi ve bugüne kadar, resmi lansmanından bu yana güçlü bir gelişme gösterdi. Tangle teknolojisinin potansiyeli teknoloji devleri tarafından fark edildi, böylece çok sayıda diğer ağır toplarda Temmuz ayında yeni patent başvurularını IOTA veya IOTA Tangle referansı ile gerçekleştirdi. Bu, IOTA’nın geniş kapsamlı uygulamalar sunduğunu ve bunun da IOTA 2.0‘ın piyasaya sürülmesiyle daha da artacağını gösteriyor.

Siemens ve Sepra Inc.’de referans IOTA

En tanınmış patent başvurusu sahibi Alman teknoloji devi Bosch. 2018’in başlarında Bosch, bilinmeyen bir miktarda IOTA satın aldı ve IOTA Tangle tabanlı bir ödeme sistemini Alman patent ofisine sundu. Bugüne kadar, IOTA, patent izleyicisine göre, 188 patentte toplam 76 farklı şirket tarafından referans alınmış durumda.

Son zamanlarda, Siemens AG’YE “veri kayıtlarının güvenliği ile koruma sağlanması için yöntemler, cihazlar ve sistem” başlıklı yeni bir patent verildi. Patentin amacı, belirli nesneler için sensör verilerinin veya ölçüm verilerinin güvenli bir şekilde işlenmesini gerçekleştirebilen bir sistem veya altyapı geliştirmek.

IOTA uygun bir teknoloji olarak adlandırılıyor, çünkü Tangle teknolojisi blok zincirine göre çeşitli avantajlar sunuyor. IOTA, verilerin işlenmesinde güvenliği garanti eden Yönlendirilmiş Asiklik Grafiği (DAG) kullanıyor. Patent ayrıntılı olarak şöyle açıklamaktadır:

Bu, örneğin IoT Zinciri (ITC), IOTA ve Byteball gibi bloksuz dağıtılmış veritabanı sistemlerine izin verir. Özellikle, bir blok zincirinin bloklarının işlevleri ve işlemler, örneğin, işlemlerin kendileri (dağıtılmış veritabanı sisteminin) işlem dizisini veya zincirini güvence altına alacak şekilde birleştirilir (yani özellikle güvenli bir şekilde saklanmalıdır).

IOTA Tangle‘nın veri topladığı ve işlediği göze çarpan bir kullanım örneği Lidbot Sensörüdür. Bu akıllı sensör çöp kutularına takılır ve çöp kutusu dolduğunda bağlı atık yönetim şirketine bildirir. Lidbot sensörü bu nedenle bir Akıllı Şehir‘de kullanılabilir.

Sepra Inc. ayrıca IOTA‘nın potansiyelini fark etti ve yeni bir patent başvurusunda Tangle‘ı kaynak aldı. Patent, bir işlem sırasında ek bilgilerin aktarılmasına odaklanıyor. IOTA, bir değer aktarma imkanı sunuyor, aynı zamanda bir işlem içinde ek bilgi de sunar, bu nedenle IOTA bir hedefi gerçekleştirmek için mükemmel bir şekilde uygundur.

Güvenlik IOTA için en önemli öncelik

Kodun yüksek güvenliği, 22 Temmuz 2020’de açılan en son patent gibi Siemens’in bazı patent başvurularına da yansıyor ve IOTA‘nın kurucu ortağı David Sonstebø da Twitter’da şeffaflık ve güvenliğin yüksek önceliğe sahip olduğunu açıklıyor:

IOTA, küresel bir güvenlik standardı olma hedefine daha yakın ve daha yakın bir şekilde geliştimesi, bir numaralı önceliğimizdir. Kelimelere güvenme, kodu kontrol et.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu