Litecoin (LTC)

  • litecoinLitecoin₺3,579.588.49%

Litecoin Haberleri, En Güncel Gelişmeleri Analiz ve İçerikleri Sitemizden Takip Edebilirsiniz.


Litecoin Sık Sorulan Sorular

Litecoin Nedir?

Litecoin, eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından 2011 yılında geliştirilmiş bir kripto paradır. Bitcoin’e benzer bir sistem olması ile piyasaya giriş yapan Litecoin, Bitcoin’de var olan hataları gidermeyi amaç edinmiş ve başarılı olmuşturda. Merkeziyetsiz, açık kodlu bir blockchain üzerinde işlem gören coin, ilk altcoin olma özelliğini de elinde bulunduruyor. 1 Milyar Dolar üzerinde pazar payına sahip olan coin, hızlı değer kazanması ile kısa sürede ün kazanmıştır. Düşük maliyetlerle para transfer edilmesini amaçlayan Litecoin, Bitcoin blok zincirine göre daha hızlı blok oluşturmaktadır.

Litecoin Nasıl Alınır?

Litecoin’in satıldığı ve işlem gördüğü yerli ve yabancı kripto para borsaları mevcut. TL ile işlem yapmak isterseniz, türk borsalarından hesap oluşturabilirsiniz. Hesap onayının ardından hesabınıza banka aracılığı ile transfer gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızdaki bakiye tutarında TL/LTC paritesini seçip alım işlemini dilerseniz istediğiniz tutarı girerek, yada market değeri ile alım yapabilirsiniz. Yurt dışı borsalarından kredi kartı ile işlem gerçekleştirebilir, yada yerli borsalardan bitcoin alımı gerçekleştirip, yurt dışı borsalarından BTC / LTC paritesinde işlem yapabilirsiniz.

Litecoin Geleceği Var Mı? Litecoin Alınır Mı?

Litecoin, Bitcoin sonrası ortaya çıkmış ilk Altcoin’dir. Kısa sürede gördüğü değer ile popüler olmuş, ve 1 Milyar Dolarlık piyasa değerine ulaşmıştır. Bitcoin’deki aksaklıkları giderme prensibi de hedeflediği noktaya gelmiştir. Günden güne gelişen Kripto Para piyasasında hatırı sayılır söz sahiplerinden olan LTC, geleceği parlak görülen coinlerdendir. Bir çok yatırımcı ve kripto para uzmanı sağlam diye tabir edilen coinler arasına LTC’yi de dahil etmişlerdir. Bitcoin’e benzer hareketler çizen LTC, Altcoin boğası zamanı geldiğinde yine yüksek çizgiler oluşturacak adaylardan olmasına rağmen risk barındıran bir piyasa olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Aklınıza takılan diğer sorular için sitemiz üzerinden inceleme gerçekleştirebilir, ilgili haberin altına yorum yaparak bizlere sorularınızı iletebilirsiniz. Ekibimiz kısa süre içerisinde sizlere geri dönüş yapacaktır.

Başa dön tuşu