Altcoin HaberleriManşetTop 10

Miyazaki Bank, MoneyTap’e hissedar olarak katıldı

Sponsorlu İçerik

Miyazaki Bank, RippleNet tabanlı MoneyTap uygulamasına hissedar olarak katıldı.

SBI Holdings’in başkanı ve CEO’su Yoshitaka Kitao, 37. Japon finans kurumu olan Miyazaki Bank’ın MoneyTap’ın hissedarı olacağını açıkladı. Akıllı telefon uygulaması, iki yıl önce, Japon SBI (%60) ve Ripple (%40), SBI Ripple Asia’nın ortak girişimi aracılığıyla iOS ve Android için piyasaya sürüldü. SBI Holdings’in resmi basın açıklamasına göre, Miyazaki Bank şimdi projenin “toplum temelli” finansmanına katılacak.

Uygulama, Ripple’ın eski xCurrent (artık RippleNet’e entegre) protokolüne dayanıyor ve bu nedenle şu anda XRP kullanmıyor. Uygulamanın amacı hem sınır ötesi ödemeleri hem de yerel Japon ödemelerini kolaylaştırmak ve iyileştirmek.

Japonya’da banka havaleleri yalnızca sınırlı zamanlarda mevcut. Uygulama ise banka hesabı, telefon numarası veya QR kodu kullanılarak transferlerin 7/24 gönderilmesine izin veriyor. Ayrıca MoneyTap, Japonya’daki mevcut banka ve ATM ücretleriyle ilgili maliyetleri ortadan kaldırıyor (tamamen ücretsiz transferler).

SBI Holding, şu anda konsorsiyumun işlevselliği ön ödemeli ücretler ve eşler arası transferleri içerecek şekilde genişletmek için çalışıyor.

Ripple ve XRP’nin benimsenmesinde SBI’nın rolü

SBI Holdings, Ripple’ın Asya’daki en önemli ortaklarından biri olarak kabul edilir. Japon finans şirketi, geçtiğimiz aylarda ve yıllarda Japonya’da tekrar tekrar Ripple tabanlı projeler başlattı ve uyguladı. Ana figür, aynı zamanda Ripple’ın yönetim kurulu üyesi olan SBI Holdings CEO’su Yoshitaka Kitao’dur.

SBI ve Ripple tarafından oluşturulan ortak girişim SBI Ripple Asia, Japonya’daki bankacılık varlıklarının %80’inden fazlasını kapsayan 61 Japon bankasından oluşuyor. Konsorsiyum, geçtiğimiz yılın sonlarında XRP tabanlı ödeme çözümü ODL (On-Demand Liquidity) için teknoloji altyapısı Japonya’dan diğer ülkelere havale işlemleri için kurulduğunda toplam RippleNet işlem hacminin %50’sine kadarını ele geçirmeyi planladığını duyurdu.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu