Altcoin HaberleriTop 10

Ripple: Dijital ödeme ihtiyacı artıyor, XRP’de faydalanacak

Sponsorlu İçerik

Ripple, şirketin İsteğe Bağlı Likidite (ODL) ödeme çözümüne odaklanacağını açıkladı. Açıklama, coronavirüs pandemisinin neden olduğu krizin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Sonuç olarak, dijital ödemelere olan ihtiyaç ve elektronik ödemelere olan talep arttı.

Ripple, mevcut kriz sırasında bazı ülkelerin dijitalleşme de %80 artış gördüğünü belirtti. Bu rakamın %40’ı dijital havale ödemelerine olan talep oluşturuyor. Bu, Ripple‘a göre, mevcut sistemin sınırlamaları ile karşılanamayan küresel dijital ödemeler için güçlü bir talep olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle İsteğe Bağlı Likidite ödeme çözümü alternatif olarak sunuluyor. Açıklamaya göre ODL, çok daha ucuz, daha hızlı, aracıları ortadan kaldıran ve önceden finanse edilen hesaplardan daha düşük maliyetli olan XRP dijital para birimi kullanıyor.

Ek olarak, ODL‘nin çok önemli olduğu özel bir durumu ifade ediyor. Ripple‘a göre, kriz sırasında Meksika pesosu değeri dolar karşısında %20 düştü. Ripple’in ODL kullanan müşterileri, sınır ötesi ödeme yapma hızı nedeniyle bundan daha fazla korundu.

Ripple KOBİ’lere odaklanacak

Bu nedenlerle, ödeme çözümleri şirketi bireysel düşük maliyetli, yüksek frekanslı işlemleri desteklemeye devam etmeye karar verdi. Ripple tarafından yapılan açıklamada;

”Geleneksel, gerçek zamanlı transferler olmadan işletmeleri ve hizmetleri finanse etmek için kullanılan büyük hazine ödemelerine yapılan vurguyu, bireysel, düşük değerli işlemleri desteklemek, havale ve KOBİ ödemelerinin artan ihtiyacını ele almak için azaltıyoruz. Bu, toplam ODL işlem hacimlerini azaltabilir.”

Buna rağmen, şirket ODL‘nin benimsenmesinde önemli bir artış ve RippleNet için artan iş desteği bekliyor. Ripple, 2020’de yeni ödeme koridorları açacağını açıkladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Kripto para topluluğunda, duyuru eleştiriyle karşılandı. Bazı kullanıcılar Ripple‘ın bahsettiği hazine ödemelerinin MoneyGram‘a yapıldığını iddia etti. Western Union tarafından MoneyGram’ın satın alınması olası bir pazarlık olabilir. Bu, ödemelerin azalmasına ve işlem hacimlerinin düşmesine neden olabilir.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu