Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple, Hindistan için ODL planlarını doğruladı

Sponsorlu İçerik

Ripple’dan Navin Gupta, şirketin Hindistan için İsteğe Bağlı Likidite ödeme koridoru sunma planlarını doğruladı.

Ripple’ın Güney Asya ve MENA Genel Müdürü Navin Gupta, şirketin Hindistan planları hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı. Yerel Hint medyasına verdiği röportajda Gupta, Ripple’ın Hindistan için bir ödeme koridoru oluşturmayı planladığını doğruladı.

Gupta göre, Hindistan’daki 3 yıllık varlığı ile Ripple, Bangalore ve Mumbai’de faaliyete geçti. O zamandan beri şirket büyümeyi başardı ve hizmetlerini 5 büyük bankacılık kurumuna sunuyor: Kotak Mahindra Bank, IndusInd Bank, Yes Bank ve Federal Bank.

Ripple’ın Hindistan koridoru hakkında ayrıntılar

Hindistan’daki büyümeye rağmen Ripple, ödeme çözümünü dijital varlık XRP, On-Demand Liquidity ile henüz uygulamadı. Bu bağlamda Gupta, ülkeyi hızla büyüyen bir pazar ve ülke dışında yaşayan 35 milyon Hintli nüfusuyla Ripple’ın sınır ötesi ödeme çözümünü uygulamak için çekici bir yer olarak nitelendirdi.

CoinGecko’dan gelen veriler, Hindistan’daki büyük kripto para borsalarındaki ticaret hacminin 2020’de istikrarlı bir şekilde arttığını gösteriyor. Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından Mart ayı başlarında kripto para ticareti yasağının kaldırılması gözle görülür bir etki yarattı.

WazirX borsasında, işlem hacmi yıllık 12 milyon dolara ulaştı. Dahası, Zebpay’in ticaret hacmi 2 Ağustos’ta toplamda 8 milyon dolar ile zirve yaptı. Ayrıca, Hindistan’da kripto paraların artan şekilde benimsenmesini ve piyasanın Ripple tarafından sunulan çözümler için potansiyelini gösteriyor.

Ripple yöneticisi, yurt dışından Hindistan’a gönderilen havalelerin toplam değerin %7’sinin ücretler nedeniyle kaybedildiğini söyledi. Bu bağlamda Gupta şunları söyledi:

”Ripple, dijital varlıkların kullanımıyla havaleleri daha hızlı, daha kolay, daha iyi ve daha ucuz hale getirmek için ODL (On-Demand Liquidity) çözümünü Hindistan pazarına sunmak istiyor.”

Bununla birlikte, Ripple’ın büyük bir endişesi var. Ve bu, dijital varlıklar ve kripto paralarla işlemleri desteklemek için net bir düzenleme ve sağlam bir yasal çerçevenin olmaması. Ancak Gupta, şirketin Hindistan’ın bu alandaki ilerlemesi konusunda iyimser olduğunu da söyledi.

Ripple, Hindistan hükümetine yasal bir taslak önerdi

Ripple, Hindistan Hükümetine örnek bir yasal taslak önerdi. Haziran 2020’nin sonlarında sunulan taslak, ülkenin Blockchain teknolojisinden ve kripto para ticaretinden yararlanmasını sağlayacak politikalar öneriyor. Ancak hükümetten olumlu bir yanıt gelmedi.

Aksine, Bitcoin ve diğer kripto para ticareti üzerindeki yasağın olası eski haline getirilmesi konusunda yeni söylentiler ortaya çıktı. Ripple yöneticisi, bu olasılık üzerine çözümün düzenleyici olması gerektiğini söyledi. Ticareti yasaklamak ve yeniliği bastırmak yerine, hükümetin finansal ekosistemdeki tüm aktörleri bir araya getiren yasal bir çerçeveyi teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu