Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple, küresel işlem hacminde artış bekliyor

Sponsorlu İçerik

Devam eden COVID-19 krizine rağmen, XRP‘nin genişlemesi ve kullanımı artıyor. Ripple, şirketlerin gerçek zamanlı ve düşük fiyatlarla sınır ötesi ödeme yapmasını sağlamak için çeşitli ödeme teknolojileri sunuyor. Yeni bir rapor, Ripple‘ın önümüzdeki aylarda küresel işlem hacminde başka bir artış beklediğini belirtti.

xRapid olarak bilinen Ripple’ın İsteğe Bağlı Likidite (ODL) ödeme teknolojisinin en büyük avantajı, anında likidite sağlaması. XRP, iki farklı para birimini hızlı ve verimli bir şekilde değiştirmek için merkezi bir aracıya ihtiyaç duymadan doğrudan gönderilebiliyor. Ripple, XRP kullanmanın yüksek likidite yarattığını, her bir işlemin maliyetini daha da düşürdüğünü ve ağın sağlamlığını artırdığını belirtiyor.

ODL kullanımı, XRP ile ticaret yapan artan sayıda finansal kurum ve ödeme sağlayıcısıyla son aylarda artmaya devam etti. Bu, hedef koridorlardaki likiditeyi ve talep üzerine likidite hacmini artırması bekleniyor.

Meksika borsasının CFO’su Bitso, ODL kullanımının geleneksel transferlere kıyasla transfer maliyetini büyük ölçüde azalttığını, böylece müşterilerin orijinal maliyetin sadece bir kısmını ödediğini açıkladı. Ripple, gelecek yıl ABD ve Meksika arasındaki tüm transferlerin %20’sini gerçekleştirmek için geçen yıl Bitso ile bir ortaklık kurdu.

Ripple, ODL kullanmayan ortak borsaların da “giderek daha fazla yaygınlaştıkça” ve XRP ile ticaret teklif ettikleri için daha fazla genişlemeyi teşvik edeceğini açıklıyor. Ripple, geleneksel havale işine ek olarak yeni kullanım durumlarını araştırmaya ve gelişimini teşvik etmeye devam ediyor;

”Sınır ötesi havaleler dışındaki dijital varlıklar için yeni kullanım durumlarının belirlenmesi, XRP’nin işlem havuzunu ve likiditesini de derinleştirecek. Gerçek teknoloji sorunları bu teknoloji ile çözüldüğünden, yeni ve daha büyük trader gruplarını çekerek daha fazla hacim ve likiditeye yol açacak.”

Ripple ve XRP için yeni kullanım örnekleri

Banka uygulaması Xumm, normal bir banka hesabı gibi tüm bankacılık hizmetlerini sunduğu için normal bir banka hesabını uzun vadede gereksiz hale getirmeyi amaçlıyor. Xumm, Fiat para birimlerini yönetmek, iletişim bilgilerini görüntülemek ve işlem izlemeyi kontrol etmek için kullanılabiliyor. Xumm, Mart ayı sonunda 3.700 aktif kullanıcıyla piyasaya sürüldü, ancak hala beta aşamasında.

Ripple aynı zamanda mevcut ODL sistem mimarisinde yeni nesil bir ticaret platformu üzerinde çalışıyor. XRP ledger üzerinde başka bir varlığın veya para biriminin harici bir değerine bağlı varlıklar yayınlamak istiyor. Bir diğer önemli husus da, merkezi olmayan finansal piyasalar.

Ripple geliştiricisi Warren Paul Andersson şu anda XRP ve ETH arasındaki birlikte çalışabilirliği geliştirmek için çalışıyor, çünkü XRP‘nin DeFi pazarı için önemli olan akıllı sözleşmeleri yürütme işlevi henüz yok. Bu, uzun vadede XRP ve ETH ile ERC20 tokenleri arasındaki köprüleri kapatmalı ve sorunsuz bir işlevsellik sağlamalı.

XRP‘nin fiyatı mevcut piyasa trendini takip ediyor ve son 24 saat içinde %4.11 düşüşle 0.1850 $‘dan işlem görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu