Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple ortağı SBI, dijital token platformunu başlattı

Sponsorlu İçerik

Ripple ortağı ve finans devi SBI Holding, Corda Blockchain ağını kullanarak dijital token çıkarmak için yeni bir platform başlattı.

Uzun zamandır Ripple ortağı olan finans devi SBI, S Coin adında yeni bir platform başlattığını duyurdu. Platform, dünya çapında hükümetler ve şirketler tarafından dijital token vermek için kullanılabilir. S Coin, Amerikan şirketi R3’ün Corda Blockchain ağına dayanmaktadır.

Platform, yerel para birimlerini içerecek şekilde genişletilecek

Şu anki kullanımı dijital token’larla sınırlı olsa da, yakın gelecekte “dijital yerel para birimleri” konusuna genişletilecek. Bu, platformu bir merkez bankası destekli dijital para birimi çıkarmak için uygun hale getirecek. Ancak SBI bunu mevcut hedeflerinde henüz açıklamamakta.

SBI, dahili işlemler için MoneyTap ödeme uygulamasını kullanarak pilot projeyi tamamladığını söyledi. Pilot projenin bir parçası olarak, dijital token’lar platform aracılığıyla yayınlandı ve değer aktarımı için kullanıldı. MoneyTap, XRP’ye dayanıyor ve işlemlerin 7 gün 24 saat düşük fiyatlarla gerçekleştirilmesini sağlıyor.

MoneyTap aracılığıyla, üçüncü bir tarafa ihtiyaç olmadan doğrudan bağlı banka hesabından para çekmek mümkün. Platformun dijital token’larına S Coin de deniyor. Ödemeler MoneyTap’a bağlı herhangi bir satıcı arasında da yapılabiliyor.

Bu ilk proje, Blockchain teknolojisinin adaptasyonunu daha da ilerletmeyi amaçlıyor. SBI ayrıca grubun şirketler, şehirler ve hükümetler ile finansal kurumlar arasında bölgesel ağ oluşturmayı teşvik edeceğini belirtti. Bazı büyük Japon şehirleri, Blockchain tabanlı stabilcoin çıkarmaya büyük ilgi duyduklarını ifade etti.

Başkent Tokyo, 1: 1 oranında yen ile bağlantılı bir stabilcoin başlatmak için uzun zamandır çalışıyor. Bu yaz Olimpiyat Oyunların da başlatmayı ve çok sayıda kişinin kullanmasını bekliyordu. Ancak, korona virüs nedeniyle, olimpiyatlar 2021 yazına kadar ertelendi.

Ripple, yeni P2P ödeme platformunun beta sürümünü başlattı

Ripple, yeni Payburner ödeme platformunun lansmanını açıkladı. Payburner, işlemlerin gerçek zamanlı olarak yapılması için yeni bir eşler arası platform ve XRP’ye dayanıyor. Resmi duyuruya göre, platform doğrudan PayID gibi kapsamlı özelliklere sahip olacak.

E-ticaret ile uğraşanlar sadece birkaç tıklamayla Payburner’ı 20 dakikada kurup uygulayabilirler. Payburner ayrıca WordPress eklentisi WooCommerce ile entegre edildi. Böylece her WordPress sitesi platformu kullanabilir.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu