Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple, XRP dolandırıcılık davalarında ikinci aşamaya geçti

Sponsorlu İçerik

Ripple, XRP‘nin kayıtsız menkul kıymet olarak satılması nedeniyle Bradley Sostack tarafından yürütülen sınıf davasında yer alan yedi iddiadan üçünü reddetmek için bir dava açtı.

Kayıt dışı menkul kıymet olarak XRP vermek için Ripple Labs’a karşı yürütülen sınıf davası bir sonraki aşamaya giriyor. Kasım 2018’den bu yana bekleyen ve davacı Bradley Sostack tarafından yürütülen dava, Ripple Labs aleyhindeki tüm davaların en eskisi. Duruşma sırasında Ripple toplam yedi iddia ve suçlama ile karşı karşıya.

Ayrıntılı olarak Ripple Labs, Menkul Kıymetler Yasası’nı ihlal eden ve California Şirketler Kanunu’nun 25110 ve 25503 bölümlerini ve Menkul Kıymetler Kanunu’nun kontrol grubu olarak 15. bölümü ihlal ederek kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçlanıyor. Ayrıca, Ripple California Şirketler Kanunu’nun 25401, 25110 ve 25504 bölümlerini ihlal etmekle ve yanlış reklamcılık ve haksız rekabetle de suçlanıyor.

8 Haziran’da yayınlanan yeni bir mahkeme belgesine göre, Ripple Labs, Ripple‘ın sahtekar olduğu iddiasında bulunan yedi suçlamadan üçünü reddetmek için karşı dava açtı. Şirketin avukatları, davacı Bradley Sostack’ın Ripple çalışanlarının ve CEO’su Brad Garlinghouse’un dolandırıcılık beyanlarda bulunduğunu kanıtlamadığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, dolandırıcılık terimi, davacının iki şeyi kanıtlaması gerektiği şekilde tanımlanmakta. Birincisi, sahtekarlık gerçekten işlenmiş olmalı. İkincisi, davalının dolandırıcılığın farkında olması ve kanıtlaması. Ripple‘a göre, Sostack’ın Mart ayında yapılan değiştirilmiş şikayeti (FAC) gereksinimleri karşılamıyor.

Özellikle, Ripple’ın avukatları, Ripple ve Garlinghouse’un XRP’yi tanıttığı değiştirilen şikayetteki iddiayı ele alırken, XRP Ledger, Garlinghouse’un Ripple’den aldığı tüm XRP’leri aldıktan sonra birkaç gün içinde sattığını gösteriyor. Ancak Ripple, bunun dolandırıcılık olduğunu reddetti. Açıklamada, Garlinghouse‘un XRP‘sini satması, kripto paranın umutları hakkında hala iyimser olmadığı anlamına gelmiyor.

Genel olarak, davacı dolandırıcılık iddialarını kanıtlamak için iki kez başarısız oldu ve Ripple‘ın avukatları iddiaların reddedilmesini talep ediyor.

Ripple davanın desteklenmesi için biri ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu’ndan (CFPB) en son raporundan dört belge sundu. ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu Ripple ve XRP‘yi havale piyasasını temelden dönüştürebilecek potansiyel oyun değiştiriciler olarak tanımladı.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu