Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple, yeni bir dava ile karşı karşıya!

Sponsorlu İçerik

NPP Avustralya’nın, fikri mülkiyet ihlali ve “PayID” ticari markasının korunması nedeniyle Ripple Labs’e dava açtığı iddia edildi. Dava, 20 Ağustos’ta Avustralya Federal Mahkemesi’nde açıldı. Bir sonraki duruşma 26 Ağustos’ta yapılacak.

Ripple Labs yeni bir dava ile karşı karşıya. Ancak bu sefer XRP’nin Amerikan hukuku anlamında bir menkul kıymet olup olmadığı meselesi değil. Bunun yerine, dava 20 Ağustos’ta Avustralya Federal Mahkemesinde açıldı. Davacı NPP Australia Ltd.’dir. Buna ek olarak, dava fikri mülkiyet ve “PayID” ticari markasının korunmasıyla ilgili. Twitter’da gelişmeye ilk dikkat çeken Rohan Pearce oldu.

Yeni Ödemeler Platformu (NPP), 60’tan fazla Avustralya bankası tarafından zaten benimsenmiş olan ve ülke içinde hızlı ödemeler için ulusal bir altyapı oluşturan, Avustralya için endüstri çapında bir ödeme platformudur. İddiaya göre NPP, Şubat 2018’de PayID’nin kendi versiyonunu piyasaya sürdüğü için, fikri mülkiyet ve “PayID” ticari markasının korunmasıyla ilgileniyor.

Ripple, bu yıl Haziran ayında PayID’yi piyasaya sürdü. Kulanıcılar, e-posta adreslerini ya da telefon numaralarını sisteme entegre edip banka hesapları aracılığı ile para alıp gönderebiliyorlar. Ripple, piyasaya sürüldüğünde BitPay, Brave, BitGo ve Huobi dahil 40 ortak ve 100 milyondan fazla potansiyel kullanıcı duyurdu.

Davanın içeriğini ayrıntılı olarak anlatan resmi mahkeme belgeleri henüz kamuoyuna açıklanmadı. Ancak şu ana kadar dava ile ilgili spekülasyonlara göre davanın PayID markası ile ilgili olması çok muhtemel görünüyor. Ripple‘ın PayID’si, NPP’nin PayID versiyonunu Avustralya’da tanıtmasından iki yıldan fazla bir süre sonra 18 Haziran 2020’de başlatıldı.

Duruşmanın ilk aşaması, ara duruşma olarak Yargıç Burley tarafından 20 Ağustos’ta web konferansı ile gerçekleştirildi. Bir sonraki duruşma, web konferansı aracılığıyla 26 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. NPP, Avustralya’nın en büyük altı hukuk firmasından biri olan Clayton Utz tarafından temsil ediliyor. Ayrıca Mahkeme Sekreteri tarafından imzalanan dava belgesi, Ripple Labs’ın Kilpatrick Townsend Avukatlarından Thomas M. Hadid tarafından temsil edildiğini gösteriyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu