Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple, G. Kore’de varlığını büyütecek ortaklıklar kuruyor

Sponsorlu İçerik

San Francisco merkezli Blockchain şirketi Ripple, Güney Kore‘de üç havale girişimiyle daha işbirliği yaptı.

10 Milyar$ ‘lık Blockchain şirketi Ripple, bölgedeki Sentbe, Hanpass ve WireBarley ile işbirliği yaparak Güney Kore’deki varlığını büyütüyor. Bu üç şirket, bu yıl 300 üyeyi aşan küresel RippleNet ağına katıldı.

Üç Yeni Ortak

Güney Kore, toplam nüfusunun %3’den fazlasını içeren 2 milyona yakın göçmene ev sahipliği yapmakta. Farklı ülkelerden göç alan Güney Kore, Filipinler, Tayland, Japonya ve diğer ülkeler arasında güçlü ödeme koridorlarına ihtiyaç duydu.

Sentbe, kullanıcılarının bir banka hesabı açmadan yukarıda belirtilen ülkelere ödeme yapmalarına izin vererek havale ücretlerinden %95’e kadar tasarruf etmeyi sağlıyor. Wire Barley, Avustralya ve ABD pazarlarına erişimden ötürü Hanpass ise, mobil havalelerde liderlerden biri olarak kabul ediliyor.

Güney Kore havale piyasası, hükümetin 2017 yılında banka dışı şirketlere havale lisansları sunmaya başladıktan sonra hızlı bir dönüşüme tanık oldu.

2018 yılında, ödeme şirketi Coinone Transfer, Güney Kore‘deki ilk Blockchain tabanlı havale ürünü Cross‘u piyasaya sürmek için Ripple ile ortaklık yaptı. Cross‘un piyasaya sürüldümesinden bu yana, Coinone Transfer, ödeme hacminde aydan aya %50 büyüme oranı yaşadı ve bankalara kıyasla ücretleri yaklaşık %90 oranında azalttı.

Bu yeni üyeler ile Ripple, Asya-Pasifik bölgesindeki sınır ötesi ödeme endüstrisini önemli ölçüde geliştirmeye hazırlanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu