Altcoin HaberleriManşetTop 10

SBI Ripple Asia, bu yıl ODL kullanıma geçmeyi planlıyor

Sponsorlu İçerik

Ripple, büyük ve küçük şirketler için sınır ötesi ödemeleri hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde işleme koymaları için çeşitli ödeme çözümleri sunuyor. Son zamanlarda, XRP‘nin performansı yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattığından Japon pazarındaki XRP hakimiyeti azaldı. Öte yandan, finansal holding SBI Ripple Asia şu anda ODL‘yi deniyor ve yakında test aşamasını tamamlayıp kullanıma geçmeyi planlıyor.

SBI Ripple Asia, bir Japon fintech grubu ve San Francisco merkezli Ripple olan SBI Holdings arasında bir ortak girişim. SBI Ripple Asia, Asya finans kurumlarına ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına Blockchain teknolojisine dayalı yeni nesil bir ödeme platformu sağlamayı hedefliyor. Geçen yılın ortasından bu yana, şirketler grubuna, aynı zamanda BRD Wallet ve SBI Madencilik Çip A.Ş.’nin CEO’su Adam Traidman başkanlık ediyor.

YouTube’da Thinking Crypto olarak bilinen Tony Edward ile yapılan son röportajda Traidman, SBI Ripple Asia’nın ODL ödeme çözümünü nasıl başarılı bir şekilde test ettiğini ve sonuçlardan çok memnun olduğunu açıkladı.

”ODL, bankacılık sisteminin temel katmanlarını ve paranın nasıl taşındığını ve teknolojinin süper heyecan verici olduğunu değiştiren bir çözüm. Şu an kullanıma sunuluyor, SBI Ripple Asia için şu anda bölgelerimizdeki çeşitli şirketlerle sınırlı deneme ve pilot projelerimiz var ve bunlar harika gidiyor.”

Geçen yılın sonunda, SBI Ripple Asia ODL kullanımı için teknik altyapı hazır olur olmaz Ripple’ın toplam ağ hacminin % 50’sini almaya niyetli olduklarını belirtti.

Şu anda, tüm bankalar işlemleri işlemek için hala RippleNet‘i kullanıyor, ancak SBI Remit ve SBI Ripple Asia’nın tüm ortak bankalarının, bu yılın sonundan önce Ripple’ın yeni ödeme sistemi ODL‘ye taşınması planlanıyor. SBI Remit, Ripple ortağı MoneyGram ile çalışıyor ve şu anda 350’den fazla lokasyona sahip 196’dan fazla ülkede transfer gerçekleştiriyor. Ripple’ın müşteri başarısı kıdemli başkan yardımcısı Marcus Treacher geçtiğimiz hafta Ripple’ın 2021’in sonuna kadar 192’den fazla ülkeye küresel genişlemesini tamamlamayı planladığını açıkladı.

Ripple Kamboçya Merkez Bankası ile buluştu

Röportajda SBI Ripple Asia CEO’su geçtiğimiz Aralık ayında SWIFT’e olası alternatifleri görüşmek üzere Kamboçya Merkez Bankası temsilcileri ile bir araya geldiğini açıkladı. Kamboçya Merkez Bankası kendisini bankacılık sisteminin bağımlılığından kurtarmak istiyor ve bu nedenle Distributed Ledger teknolojisine dayalı kendi ödeme sistemini geliştirme yolunda.

Platformun 2020 sonuna kadar yayınlanması bekleniyor, ancak SBI Ripple Asia’nın dahil olup olmadığı ve ne ölçüde dahil olduğu açıklanmadı.

 Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu