Altcoin HaberleriTop 10

Spagni: Monero’nun İşlemlerini Hacklemek Neredeyse İmkansız

Sponsorlu İçerik

Gizlilik koinleri son zamanlarda popüler hale geldi. Kripto para topluluğunun birçoğu Monero ve Zcash gibi koinlerin değerini fark etmeye başladı. Monero’nun eski baş geliştiricisi Riccardo Spagni, gizlilik koinlerinin önde gelen savunucularından biri. Spagni, Monero’nun finansal gizliliği sağlamak için bir vizyonla inşa edildiğini iddia etti.

Riccardo Spagni:

“Monero, gerçekten gizliliği en üst düzeye çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Bu onu oldukça yaygın bir şekilde kullanılan kripto para haline getiriyor.”

Monero’nun Bitcoin gibi çalıştığını ekleyen Spagni, Bitcoin işlemlerinin tamamen şeffaf, Monero işlemlerinin ise anonim olduğunu söyledi. Ayrıca, Monero’nun işlemlerini hacklemenin neredeyse imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, Monero ağının bu özelliği, bazılarını endişelendiriyor. Europol’un Avrupa Siber Suç Merkezi, kısa süre önce gizlilik koinleriyle yapılan bazı işlemlerin izlenebilir olmadığına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Europol’da stratejik bir analist olan Jerek Jakubcek:

“Bitcoin ağında ne olursa olsun görebiliyoruz. Ancak, Monero ağında bunu yapamıyoruz.”

Spagni’ye Monero’nun gizliliğinin yasa dışı kullanımları sorulduğunda, Siri’den Google’a kadar gizlilik ihlalinin etrafımızdaki her şeyle ilgili olduğunu belirtti. Ayrıca Monero’nun resmi web sitesinin 30 dakika boyunca saldırıya uğradığı zamandan bahsetti ve bunun “onun için uyandırma çağrısı” olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu