Stabilcoin piyasa değeri rekor kırdı! 4 ayda % 100 büyüme

Stabilcoin pazarı, büyümeye devam ediyor ve rekor kırdı. Tüm stabilcoin’lerin toplam piyasa değeri 11 milyar doları aştı ve Şubat ayından bu yana değerini iki katına çıkardı.

Stabilcoin’ler için piyasa değeri Ocak ayında 5 milyar doların biraz üzerindeydi ve Şubat ayında bu rakam 5.65 milyar dolara yükseldi. 12 Mart’ta kripto para pazarındaki büyük düşüşten sonra, stabilcoin arzı benzeri görülmemiş bir büyüme kaydederek Mayıs ayında 10.4 milyar dolara çıktı

Messari’nin Stablecoinindex verilerine göre, ilk kez tüm stabilcoin’ler için varlıkların toplam değeri, dört ayda yüzde 100 büyümeyi temsil eden 11.28 milyar doları geçti.

Tether zirvede

Beklendiği gibi, önde gelen stabilcoin Tether (USDT), pazar büyümesinin büyük bir kısmından sorumlu. Veriler USDT‘nin toplam stabilcoin piyasası arzının yaklaşık yüzde 87’sini kontrol ettiğini gösteriyor.

Şubat ayının ikinci haftasında, Tether’in piyasa değeri sadece 4.66 milyar dolardı ve pazar payının yüzde 82’sini temsil ediyordu. Stabilcoin tahsis eden firma baskı çılgınlığına Mart düşüşünden sonra başladı. Tether Hazinesi’nden Nisan ayında 1.6 milyar USDT ve Mayıs ayının ilk haftasında 480 milyon USDT çıktı.

Stablecoinindex’e göre şu anda 9.88 milyar dolar değerinde olan USDT, XRP‘yi ilk kez tahtından indirerek dünyanın üçüncü büyük kripto para birimi haline geldi. Tether bu parabolik yükselişi sürdürürse, piyasa değeri açısından ikinci en büyük kripto para olan Ethereum’un konumunu tehdit edebilir.

Son dört ayda önemli bir büyüme kaydeden diğer büyük stabilcoin’ler; TrueUSD (TUSD), Paxos (PAX), USD Coin (USDC) ve DIA.

Circle’ın USDC‘si, toplam değeri 732 milyon dolarla stabilcoin pazarının ikinci sırasında yer alıyor ve stabilcoin pazarının yüzde 7’sini oluşturuyor.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.