Altcoin HaberleriManşetTop 10

Tezos, Hakkında Açılan Tüm Davaları Çözüme Kavuşturacak

Sponsorlu İçerik

Tezos Vakfı, 2017 yılından bu yana kendilerine karşı açılan tüm davaları çözeceğini açıkladı. Vakıf, ICO’nun yine de yasal olduğunu ve herhangi bir düzenlemeyi ihlal etmediğini iddia ediyor.

Tezos Vakfı, 2017 yılından bu yana beklemede olan davalar hakkında karar verdi. Vakıf ve ilgili taraflar, onay için mahkemeye sunulacak yerleşim yeri aramaya karar verdiler. Basın açıklamasına göre, tüm davalar Kaliforniya Eyaletindeki federal mahkemelerde açıldı.

Tezos, Ekim 2017’den bu yana çeşitli davalara konu oldu. Aynı yılın Temmuz ayında gerçekleşen İlk Para Teklifi (ICO) sayesinde Tezos‘un kurucuları Ethereum ve Bitcoin‘de 232 Milyon $ topladı. Davacılar Tezos‘u emtia olarak kaydetmeden ICO yapmakla suçluyor. Sonuç olarak, davacılara göre Tezos Vakfı, ABD Menkul Kıymetler Kanunu‘nu ihlal etti.

Tezos Vakfı İçin Artan Yasal Maliyetler

Tezos Vakfı‘nın yaptığı açıklamaya göre, aleyhindeki iddiaların kanıtlanmamış olduğunu ve haklı olduğunu iddia etmeye devam ediyor. Bununla birlikte, Tezos Vakfı, artan yasal maliyetler nedeniyle bir çözüme ulaşmanın akıllıca olduğunu düşünüyor.

Tezos Vakfı:

”Davalar pahalı ve zaman alıcı. Ve bir çözümün bir defalık finansal maliyetinin mahkemelerde savaşmaya devam etmenin getirdiği dikkat dağıtıcı ve yasal maliyetlere tercih edildiğine karar verdik.”

Tezos Vakfı, emtia statüsüyle dava açılan tek şirket değil. Sınır ötesi ödeme çözümleri şirketi Ripple, benzer bir dava ile karşı karşıya. Bazı yatırımcılar XRP tokeninin yasadışı satışından para kaybettiğini iddia ediyorlar. Yatırımcılar XRP‘ı emtia olarak sınıflandırmaya çalışıyorlar. Amaçları, iddia edilen zararları için parasal tazminat talep etmek üzere ABD yasalarına başvurmak.

Tezos Vakfı‘na karşı açılan davalara rağmen, XTZ 2019’un en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri, ancak pazarın genel duygusunu takip etti. Haberimizin hazırlandığı sırada, XTZ son 24 saatte % 8.58 düşüşle 1.63 $‘dan işlem görüyor. Kripto para sıralamasında 10. sıradaki yerini koruyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu