Altcoin HaberleriTop 10

Tezos, kripto para tarihinde ilk kez EOS’u geride bıraktı

Sponsorlu İçerik

Kripto’nun kısa ve dolu tarihinde ilk kez, kripto para listesinde 10 sırada yer alan Tezos (XTZ), EOS‘u (9. sırada), hacim, fiyat ve staking’te kilitlenen toplam değeri ile geçti.

Haberimizin hazırlandığı sırada Tezos 2.82 dolardan, EOS ise 2.70 dolardan işlem görüyordu. XTZ’nin dün işlem hacmi bir önceki güne göre %31’den fazla artışla 95 milyon dolara yükseldi. Aksine, EOS’un hacmi 34 milyon dolarda kaldı ve bu rakam %4’ün biraz üzerindeydi.

Fiyat artışı, Tezos’un bir ay içindeki en yüksek fiyat artışına işaret ediyor. XTZ bu kadar yükselişi en son 8 ve 9 Mart tarihlerinde 2.60 dolardan 2.90 dolara yükselerek gerçekleştirmişti.

Tezos ayrıca EOS‘dan çok daha büyük bir staking ağına sahip. Messari verilerine göre,kripto para birimi Cosmos (ATOM) ve Synthetix‘in (SNX) arkasında üçüncü sırada yer alıyor. XTZ‘nin yıllık yaklaşık %7’lik bir staking getirisi var (Tabii ki, yıllık fiyat dalgalanmaları genellikle %7’den çok daha fazla).

Bununla birlikte, EOS hala ikisinin daha büyük pazar kapasitesine sahip. Piyasa değeri 2.5 milyar dolar, XTZ ise 2 milyar dolara yakın. Yine de, bugünün haberleri, geçen hafta Tezos’un değeri yaklaşık 500 milyon dolar daha az olduğu göz önüne alındığında büyük bir adım.

Tezos‘u çevreleyen iyi haber sadece bu değil. Kripto para birimlerini değerlendiren bir finans ajansı olan Weiss Crypto Ratings‘e göre, kripto para biriminin Blockchain‘i Bitcoin‘i geride bıraktı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu