Altcoin HaberleriSon DakikaTop 10

TRON, EOS’u Geçti!

Sponsorlu İçerik

Kripto para ve Blockchain tabanlı teknolojinin büyük ölçüde benimsenmesi söz konusu olduğunda, merkezi olmayan uygulamalar (DApp‘ler), ona giden yollardan biri olarak kabul edilir. Yakın tarihli bir rapora göre, 2019’da ciddi sayıda yeni DApp ortaya çıktı. TRON, EOS‘u geride bırakarak 2. en çok kullanılan platform olmayı başardı. Yine de, Ethereum kategoride tartışmasız lider olmaya devam ediyor.

DAppReview’in yayınlanan bir raporda, bir önceki yıl DApp’lerin durumuna ve piyasanın nasıl geliştiğine daha yakından baktı. 2019’da, 1.955 yeni DApp vardı ve toplam sayıları 4.000‘in üzerine çıktı.

Justin Sun tarafından kurulan merkezi olmayan içerik paylaşım platformu TRON, DApp gelişimi için 2. en büyük Blockchain olmayı başardı.

Rapor ayrıca piyasanın toplam durumu hakkında ilginç bilgiler ortaya koyuyor. DApp alanındaki 3 platform (Ethereum, TRON ve EOS), 2019’daki toplam işlem hacminin %98.65‘ini oluşturuyor.

2019 ayrıca Merkezi Olmayan Finans (DeFi), NFT‘ler ve Blockchain tabanlı oyunlar gibi çığır açan yeniliklerin ortaya çıktığını gördü.

Ethereum, merkezi olmayan uygulama geliştirme için 1 numaralı platform olmaya devam ediyor ve yakında zamanda değişecek gibi görünmüyor. Rapora göre Ethereum, geçtiğimiz yıl 1.8 milyon aktif kullanıcısı ve 12 Milyar$ ‘ın üzerinde işlem hacmiyle 1.223 aktif DApp’e ev sahipliği yaptı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu