Altcoin HaberleriManşetTop 10

USDT, Ticaret Hacmiyle Zirvede!

Sponsorlu İçerik

CryptoCompare’in raporuna göre, Tether‘ın hala en yaygın kullanılan stabilcoin olduğunu ve diğerlerinden daha fazla kullanıldığını gösteriyor. Kasım ayına ait tüm rakamları analiz eden rapora göre, fiat veya stabilcoin ticareti yapılan tüm Bitcoin‘lerin %79.65‘i BTC/USDT çiftinde işlem gördü.

Bu, sadece Kasım ayında USDT için işlem gören toplam 9.69 milyon Bitcoin‘i temsil ediyor. Raporda gösterilen bir başka ilginç istatistik, piyasanın 4 ana stabilcoin’i (USDT, USDC, PAX, TUSD) tarafından kontrol edilmesi ve USDT’nin bu 4 para birimindeki toplam Bitcoin ticaretinin %97.52‘sini temsil etmesidir.

Stabilcoin’in ticaret hacmini kripto para-fiat hacimleriyle karşılaştırdığımızda bile, USDT’nin hâkim olduğu açık bir şekilde görülüyor. Kripto para borsası OKEx yakın zamanda USDT marjlı vadeli işlemleri başlattığı için artık türevlerde bile kullanılıyor.

Stabilcoin’lerin, kripto para pazarının altyapısına ve büyümesine büyük ölçüde fayda, yatırımcılara likidite ve pazarın oynaklığına karşı korunmalarını sağlıyor. Coinbase ve Gemini gibi şirketler, kendi pazarları büyümeye devam ettikleri için sırasıyla kendi stabilcoin’lerini, USDC ve GUSD‘yi çıkardılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu