Altcoin HaberleriManşetTop 10

USDT’nin piyasa değeri 10 milyar dolar sınırını geçti

Sponsorlu İçerik

Analiz firması Messari’nin verileri, USDT‘nin piyasa değerinin 10 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Tether ilk olarak 2019’da yükseldi. Bu yıl Mart ayına kadar 4.7 milyar dolar seviyesinde kaldı. Değerindeki artış, küresel pazarın çöktüğü ve yatırımcıların alım satım amaçlı varlıklarını nakde çevirdiği 12 Mart’ta başladı. Kripto para yatırımcıları için bu, Bitcoin gibi spekülatif paraları USDT gibi stabilcoin’lere dönüştürdüğünü gösteriyor.

USDT’nin yıllık değeri geçen yıl 1 Temmuz’dan bu yıla kadar %234 arttı. Yılbaşından bugüne değerinde %144’lük bir artış kaydedildi.

Bugüne kadar, USDT, en yakın rakipleri USD Coin (USDC) ve Paxos‘u geçerek 1 milyar dolardan fazla piyasa değeri olan tek stabilcoin olmaya devam ediyor.

USDC’nin piyasa değeri 927 milyon dolar, PAX’ın 245 milyon dolar. Özellikle PAX, büyük bir stabilcoin haline gelmek için hızla büyüdü. Şimdi Coinmarketcap listesinde 37. sırada yer alıyor.

USDT Ethereum’u geçebilir mi?

Bloomberg’in bu Haziran ayında yayınlanan Crypto Outlook’una göre, Tether’ın Ethereum’u geçmesi sadece zaman meselesi olabilir. Bloomberg, Tether’ın Bitcoin’e fayda sağlayacağını belirtti. Bitcoin fiyat tahminine gelince, yıl bitmeden 20.000 dolara ulaşacağı tahmininde bulundu.

Geçtiğimiz ayın başında yayınlanan Bloomberg raporu, Tether’in ay bitmeden 9 milyar dolar değerini geçmesini de öngördü. Coinmarketcap’ın verileri Messari ile çelişiyor. Ethereum hala 25 milyar dolar değerinde. Ethereum’un Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ve önümüzdeki zamanlarda proof-of-stake (PoS)’e geçiş, önümüzdeki aylarda kripto para sıralamasını etkileyebilir.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu