Altcoin HaberleriEthereum HaberleriSon DakikaTop 10

Virgil Griffith, Serbest Bırakılacak!

Sponsorlu İçerik

FBI tarafından 29 Kasım’da Kuzey Kore’nin Kripto Para Birimi ve Blockchain’i kullanarak ABD yaptırımlarından kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Virgil Griffith, davaya kadar kefaletle serbest bırakılacak.

Virgil Griffith’in avukatı Brian Klein Twitter’da, hakimin Griffith’in yargılanmasına kadar serbest bırakılmasına izin verdiğini bildirdi. Klein ayrıca, şikayetteki tüm asılsız iddialara itiraz ettiklerini de sözlerine ekledi.

Virgil Griffith‘in Kuzey Kore‘ye seyahat etmesine ve “Blockchain ve huzur” başlıklı sunum yapmasına izin verilmedi ve yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Virgil, “Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını (IEEPA) ihlal etmekle suçlandı ve mahkum olması halinde 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin bir dizi tweet’le Virgil’in Kuzey Kore gezisini savundu. Ancak, Virgil’in ziyaretinin Ethereum ile ilgisi olmadığını açıkladı. Vitalik ayrıca Griffith’in Kuzey Kore’yi ziyareti için aleyhinde danışmanlık yaptığını söyledi. Kripto topluluğunun birçoğu, sunumunda yalnızca halka açık olan bilgileri açıkladığı için Griffith’i destekledi. Vitalik ayrıca Griffith’in hapisten çıkması için bir dilekçe de imzaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu