Altcoin HaberleriManşetTop 10

XRP, Bitcoin’den 57.000 kat daha çevre dostu

Sponsorlu İçerik

Ripple, XRP‘nin Bitcoin‘den 57.000 kat daha çevre dostu olduğunu ve onu sürdürülebilir bir kripto para birimi haline getirdiğini belirtti.

Bitcoin geçmişte Ripple CEO’su Brad Garlinghouse tarafından madencilik için son derece yüksek enerji tüketimi nedeniyle eleştirilmişti. Şimdi, yeni bir blog yazısında, Ripple asıl sorunun Bitcoin’in proof of work (PoW) konsensüs mekanizmasında yattığını söyledi. Çünkü, işlemlerin işlenmesi için çok büyük miktarda enerji tüketiliyor.

PoW algoritması, işlemleri doğrulamak için Bitcoin tarafından kullanılıyor. İşlemleri işlemek ve yeni Bitcoin çıkarmak için madencilik yapılması gerekiyor. Ripple, ASIC madencilik cihazı ile yıllık 1.500 dolar çevre maliyetine sahip olduğunu ve bir madenciye yıllık 6.000 dolara mal olabileceğini açıkladı.

2018’de yapılan bir araştırma, yüz binlerce madencilik cihazının bir yıl içinde İrlanda ile aynı miktarda elektrik tükettiğini gösterdi. Şu anda, Bitcoin’in yıllık tahmini enerji tüketimi 60.890 TWh’nin biraz altında. Bu yılın Mayıs ayında gerçekleşen halving’den bu yana 77.207 seviyesine çıktı.

Rapora göre, 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra, enerji tüketimi başlangıçta önemli ölçüde düştü. Ancak daha sonra tekrar keskin bir şekilde yükseldi.

Raporda:

”2017 sonunda neredeyse 20.000 dolardan 4.000 doların altına kadar düştüğünde, tüketim de düştü. Ancak yakın zamanda tekrar yükselmeye başladı.”

XRP, Bitcoin’den daha çevre dostu

Ripple, XRP‘nin sürdürülebilir ve çevre dostu bir kripto para olduğunu savunuyor. Çünkü, tüm XRP arzı zaten var ve madencilik tarafından üretilmesi gerekmiyor. Bu nedenle, işlemleri işlemek için gereken enerjiden başka ek enerjiye gerek yok. Ripple’a göre, Bitcoin ve Ethereum’un sürdürülemez madencilik uygulamaları, kripto para birimlerinin ana akıma uyarlanmasının önünde büyük bir engel teşkil ediyor.

XRP ile bir milyon işlem gerçekleştirildiğinde, 79.000 ampule bir yıl boyunca elektrik tedarik edilebilir. Bitcoin ile 1 milyon işlem gerçekleştirildiğinde, bir yıl boyunca 4.51 milyardan fazla ampul kullanılabilir. Bu nedenle Ripple, XRP’nin enerji tüketimi açısından 57.000 kat daha verimli. Dolayısıyla Bitcoin’den daha çevre dostu olduğunu belirtildi. Yüksek enerji tüketimi, geniş kapsamlı bir adaptasyon için çözülmesi gereken önemli bir sorun.

XRP fiyatı

XRP fiyatı son 24 saatte %3.20 artışla 0.2045 dolara yükseldi. Piyasa değeri ise 9.05 milyar dolara çıktı. Kripto para sıralamasında 4. sırada yer alıyor. Şu anki en büyük rakibi Tether (9.18 milyar dolar) ile arasındaki fark çok az.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu