Altcoin HaberleriManşetTop 10

XRP, En Kötü Performans Gösteren Altcoin Oldu

Sponsorlu İçerik

Messari’nin yeni bir raporu, XRP‘nin en büyük 25 kripto para birimi arasında 2020’nin ilk çeyreğinde en kötü performans gösteren altcoin olduğunu gösteriyor.

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi olan Bitcoin, yıla 7.236 $’dan başladı ve ilk çeyreği %11.77 düşüşle 6.384 $’da bitirdi. XRP, 2020’ye 0.1939 $’dan başladı ve ilk çeyreği %10.26 düşüşle 0.1740 $’da bitirdi.

Ripple‘ın XRP’sinin geri çekilmesi, şirketin İsteğe Bağlı Likidite (ODL) olarak adlandırılan likidite çözümü aracılığıyla üçüncü en büyük kripto para biriminden yararlanmak için tasarlanmış yeni ortaklıklar kurulmasıyla geliyor. Meksika’nın en büyük kripto para borsası Bitso, ABD ve Meksika arasındaki tüm havalelerin %2.5’ini güçlendirmek için XRP‘yi köprü para birimi olarak kullandığını söyledi.

Messari ayrıca Ripple’ın 2019’un ikinci yarısında başlayan XRP satışlarını kolaylaştırma stratejisini de vurguladı.

Ripple, kripto para satışlarının fiyatını etkilemek için çok küçük olduğunu ve XRP‘nin günlük hacmine kıyasla nispeten az satışlar yaptığını belirtmiş olsa da, şirket rutin programlı satışlarına önemli ölçüde devam etti. 2019’un dördüncü çeyreğinde kripto para borsalarında XRP satmadı ve aynı zamanda tezgah üstü (OTC) satışlarını da azalttı. Messari’deki araştırmacılara göre, satışların azalmasının XRP‘nin fiyatı üzerinde çok az etkisi var.

Şirket, 2019’un dördüncü çeyreğinde 13 milyon dolar değerinde XRP sattı. Bu meblağ, bir önceki çeyrekte 66 milyon dolar değerinde XRP sattığından %80 oranında düşüş gösterdi.

Buna ek olarak Messari, Ripple’ın “öngörülebilir gelecek için yürüdüğü” menkul kıymet davası hakkında yorum yaptı. Baş davacı ve eski XRP yatırımcısı Bradley Sostack, Ripple‘ın XRP‘yi yasadışı olarak kayıtlı olmayan bir menkul kıymet olarak sattığını ve ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor. Şubat ayında, bir federal yargıç Ripple’ın davayı reddetme hareketini reddetti.

Uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, XRP Ocak 2018’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.5 dolara ulaştığından beri düşüş gösteriyor. Haberimizin hazırlandığı sırada, XRP %0.44 düşüşle 0.1864 $’dan işlem görüyordu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu