Altcoin HaberleriManşetTop 10

XRP Menkul Kıymetler Davasında Ripple’a Yeni İddialar!

Sponsorlu İçerik

San Francisco merkezli global ödeme firması Ripple‘a karşı bir sınıf davası şimdi iki ek suçlama daha içeriyor.

İlk olarak 2018 yılında davacı ve eski XRP yatırımcısı Bradley Sostack tarafından açılan dava, Ripple‘ın XRP‘yi yasadışı bir şekilde ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ederek kayıtlı olmayan menkul kıymet olarak sattığını iddia ediyor. 25 Mart’ta sunulan değiştirilmiş yeni bir suçlama, şirketin Kaliforniya yasalarına göre sahte reklamlar yaptığını iddia ediyor.

“Davacı, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı alternatif teorisi altında, Kaliforniya İş ve Meslekler Bölüm 17500’ü ihlal ederek sahte reklamcılıktan kurtulmak için bu altıncı iddiayı getiriyor.

Sanıklar, XRP’yi baş davacı da dahil olmak üzere genel halk üyelerine satmayı amaçladıkları ve sattıkları bir iş yeri işletiyorlar. Sanıklar, Kaliforniya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde; yanlış veya yanıltıcı olan, reklam, pazarlama ve diğer yayınlar, bilinen veya makul özen gösterilmesi ile sanıklar tarafından bilinmesi gereken ifadeler yoluyla, tüketicilere ve davacısına yanlış ve yanıltıcı dağıtılmasına neden olmaktadır.”

Dava, Ripple‘ın yanıltıcı reklamlarının XRP‘nin oluşumu, dolaşımdaki XRP arzı ve XRP‘nin benimsenmesi ile ilgili ifadeler içerdiğini iddia ediyor.

Ripple aleyhindeki yedinci iddia, şirketin Kaliforniya Haksız Rekabet Yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Davada yapılan son düzenlememede, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse uzun vadeli kazançlar için XRP‘yi elinde tuttuğunu açıklarken gizlice 67.000.000 XRP satmakla suçluyor.

Ripple, XRP‘nin bağımsız bir varlık olduğunu ve yatırımcıların şirkette hissedar olmadığı için bir menkul kıymet olamayacağını söylüyor. Ripple’ın davayı reddetme hareketi Şubat ayında reddedildiği için yargılamaya devam edebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu