Altcoin HaberleriManşetTop 10

Yatırımcılar Bitcoin ve Ether’den Ripple’ın XRP’sine geçiyor

Sponsorlu İçerik

Ripple’ın finansman ve geliştirme kolu olarak faaliyet gösteren Xpring tarafından yapılan bir araştırma, kripto para yatırımcılarının Bitcoin ve Ethereum ağlarının tıkandığı zamanlarda bir değer aktarımı aracı olarak XRP‘ye yöneldikleri sonucuna varıyor. XRP’nin farklı borsalar arasındaki işlem hacmi Ethereum’un ücretlerinin yükseldiği son aylarda sürekli arttı.

Yeni bir blog yazısında, Ripple‘ın yatırım kolu olan Xpring, geçmiş fiyat çöküşlerinde kripto para yatırımcılarının davranışlarını araştırdı. Bu bağlamda şirket, Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarının ağ tıkanıklıklarında XRP‘ye bir işlem aracı olarak başvurduklarını iddia ediyor. Xpring, hem Ethereum hem de Bitcoin için işlem ücretlerinin 12 Mart’taki çöküş sırasında yükseldiğini ve normal ücretlerin 5 katı olduğunu belirtiyor. Bu, Xpring‘e göre, kripto borsalarındaki mevduat ve para çekme işlemleri için XRP‘nin daha fazla kullanılmasına yol açtı.

Xpring, değer aktarımı için XRP‘nin oluşturulduğunu açıkladı. Bu yüzden ani değişiklik sürpriz değil. Xpring ayrıca ifadelerini çeşitli metriklerle güçlendirdi. Aşağıdaki grafik, işlem başına ETH maliyeti arttıkça daha fazla XRP çapraz değişim işlemi olduğunu gösteriyor. Xpring’e göre, bu özellikle Ethereum‘un ücret seviyesinin ağın aşırı yüklendiğini gösterdiği günler için geçerli. Metriği belirlemek için Xpring ortalama maliyeti aldı ve bu da daha güçlü bir etkiye neden oldu.

Ethereum ücretlerinin hızla yükseldiği günlerde borsalar arasındaki XRP işlemleri de önemli ölçüde arttı. Genel olarak, daha yüksek Ethereum ücretleri XRP‘deki daha yüksek hacimlerle ilişkili. Pearson korelasyon değeri, istatistiksel olarak güçlü bir pozitif korelasyonu gösteren 0.7.

Örneğin, 12 Mart 2020’de Ethereum’un işlem ücretleri %400’ün üzerinde arttı. Aynı gün XRP işlemleri %226 arttı. Xpring’e göre, Ethereum’un işlemleri normal bir aralıkta olduğunda korelasyon zayıf.

Bu oran, günlük ortalama bazında farklı borsalar arasındaki XRP işlemlerinin hacmini gösteren aşağıdaki grafikte de gösteriliyor.

XRP tüm piyasa koşullarında ucuz

Xpring ayrıca XRP‘nin pazar durumuna bakılmaksızın her zaman düşük maliyetle transfer edilebileceğini vurguluyor. Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, hem Ethereum’un hem de Bitcoin‘in ücretleri yükseldiğinde XRP ücretleri her zaman sabit bir seviyede kalıyor.

Xpring’in belirttiği gibi, bu tüm kripto para piyasası için önemli bir avantaj sağlıyor.

”Yatırımcılar muhtemelen dövizler arası yeniden dengeleme için XRP’ye geçtiler, ancak daha pahalı olmadı. Borsalarda baz çifti olarak listelendiğinde, XRP’nin bu özelliği, Blockchain ağ yükünü piyasa likiditesi için kolaylaştırıyor.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu