Blockchain Haberleri

VeChain, yeni Blockchain tabanlı platformunu tanıttı

Sponsorlu İçerik

VeChain Vakfı ve I-Dante, hastaneler için Avrupa Birliği’nin genel veri koruma düzenlemesinin katı kurallarına uyan bir Blockchain tabanlı platform geliştirdi. E-NewHealthLife adı verilen platform ilk olarak Kıbrıs Akdeniz Hastanesi acil servisinde kullanılmaya başlandı.

COVID-19 salgını dünyayı sarsarken, aynı zamanda dijital teknolojilere olan ihtiyacı da ortaya çıkardı. Sağlık hizmetlerinde dijital dönüşümü sağlamak amacıyla VeChain, E-NewHealthLife adlı bir tıbbi veri yönetimi platformu geliştirmek için I-Dante ile ortaklık kurdu. Kıbrıs Cumhuriyeti genel sağlık sistemi içinde yer alan bir hastane olan Kıbrıs Akdeniz Hastanesi, uygulamayı kabul eden ilk hastane oldu.

VeChain ve I-Dante dijital sağlık kimliği geliştirdi

VeChain ve I-Dante‘nin Blockchain tabanlı çözümü, hastanenin acil servisinde projenin ilk aşamasında uygulanıyor ve VeChain’in ToolChain ™ ‘i temelli dijital sağlık kimliği kullanıyor. Kimlik, hastanedeki her hastaya atanan şifreli bir NFC kartı.

NFC kartları hastanın acil servise otomatik olarak kaydedilmesini sağlıyor. Buna ek olarak, hastalar sırayı kontrol etmek, tıbbi verilerini görüntülemek ve kişisel bilgileri hastaneyle güvenli bir şekilde paylaşmak için web tabanlı bir uygulama kullanıyorlar. Tüm başvuru, Avrupa Birliği’nin genel veri koruma yönetmeliğinin katı kurallarına uygun olarak çalışacak.

E-NewHealthLife hastaya tıbbi verileri üzerinde tam kontrol sağlayacak. Uygulama ile elde edilen veriler hastalarda da olacak, hastalar hakkında bilgi toplamak ve kaydetmek için hastane yönetimi ve personeli tarafından kullanılacak. Bu nedenle, veriler yalnızca sahibinin onayı ile üçüncü taraflara açıklanabilir.

VeChain Vakfı‘na göre, Blockchain teknolojisinin benimsenmesi, veri güvenliği ihlalleri, IT maliyetleri, işletme maliyetleri, destek fonksiyon maliyetleri ve personel maliyetleriyle ilişkili maliyetlerde 2025 yılına kadar dünya çapında sağlık endüstrisini yılda 100 ile 150 milyar dolara kadar koruyabilir. Bu potansiyele dayanarak, VeChain Vakfı sağlık sektörü için daha fazla Blockchain tabanlı çözümler geliştireceğini açıkladı.

I-Dante burada önemli bir rol oynayabilir. Şirket, Aralık 2019’da İtalya’da bir danışmanlık ve yazılım şirketi olan Etna Digital Growth ve VeChainThor Blockchain‘ini kullanarak dijital sağlık çözümleri geliştirmek amacıyla Kıbrıs‘ta bir danışmanlık olan CircleServus LTD tarafından kuruldu.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu