Kripto Para Analizleri

Analist: Bitcoin, 17.200 doları yeniden test edebilir

Sponsorlu İçerik

Bitcoin bir kez daha 10.000 doları kırmaya çalışıyor. Bir kripto para analisti, BTC‘nin bu seviyeyi kırma olasılığını ve değerinin 17.200 dolara yükselmesini bekliyor. Bununla birlikte, BTC önce birkaç direnci kırarak kendini kanıtlamak zorunda.

Bitcoin bir kez daha kritik öneme sahip 10.000 dolarlık psikolojik seviyeyi kırmak için çalışıyor. Bu alan, BTC‘nin halving’den önce ki fiyat bölgesi. Halving gerçekleştikten sonra, BTC 8.100 dolara kadar düştü ve yukarı doğru hareketinin ikinci kez reddedildiği 9.950 dolara doğru yavaş bir tırmanışa başladı. Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin bir kez daha bu seviye yükselmeye çalışıyor ve 9.750 dolardan işlem görüyordu.

”Bitcoin, 17.200 doları tekrar test edebilir”

Son Bitcoin analizinde MagicPoopCannon, BTC‘nin 2018 zirvesi olan 17.200 doları yeniden test edebileceği bir senaryo açıkladı. TradingView’deki analizde Magic, Bitcoin‘in 2019’un ortasından beri azalan bir genişleme kamasında olduğunu açıkladı. Eğer kama yukarı kırarsa, Bitcoin‘in 17.200 dolara kadar çeşitli direnç seviyelerinin üstesinden gelebileceği bir senaryonun oluşacağını belirtti. Bu durumu şöyle açıkladı.

”Her iki durumda da, yapabileceğimiz tek şey (genişleyen kama) gerçekten yukarı yönlü bir kopuş olup olmayacağını görmek için beklemek. Azalan ve genişleyen bir kama hedefini bulmak için, trader’lar genellikle formasyonun en geniş bölümünü ölçecek ve koparma noktasına ekleyecek.

Bunu kesik dikey pembe trend çizgileriyle yaptım. Aslında, Ocak 2018’in en yüksek seviyesine yakın olan 17.200 dolar seviyesinde bir fiyat hedefi yansıttığını görebilirsiniz. Yani, BTC burada sağlam bir yükseliş yapabilir ve 10.600 doların üzerine çıkarsa, 14.000 dolar seviyesine çıkarması ve 17.200 doların öngörülen hedefine kadar yükselmesi için çok iyi bir şans olduğunu düşünüyorum.”

”Bitcoin’in geçmesi gereken birkaç direnç var”

Ancak Magic, Bitcoin‘in karşı karşıya olduğu direnç seviyelerinin önemini vurguladı. Böyle bir direnç, analizinin yukarıdaki grafikte görülen siyah eğilim çizgisi. Oluşumu 2017 Aralık ayında gerçekleşen trend çizgisi, BTC için en büyük engel olabilir.

”Burada günlük BTC grafiğinde, şu anda büyük bir dirençle karşı karşıya olduğunu görebiliyoruz. Bu direnç, iki buçuk yıllık bir düşüş eğilim çizgisinin (siyah) ve 2018 ayı piyasasının %38.2’lik geri çekilme seviyesinin (kırmızı) bir araya gelmesiyle ortaya çıktı.”

Diğer kripto para analizleri için enkriptohaber.com/analizsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Sitemizde paylaşılan analiz bilgileri bilgilendirme amacı taşıyıp, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu