Kripto Para Analizleri

Bitcoin 25 bin doların altına düşebilir mi? On-chain analizi

Sponsorlu İçerik

Lider kripto para birimi, hafta sonu 42 bin dolara uçuş tahminleri sırasında son kayıpları toparlamayı reddetti ve aşağı yönlü hareketler geldi. Şu anda, Bitcoin fiyatı geçen hafta %18’in üzerinde bir düşüşle 35.2 bin dolar civarında tutunuyor.

Ancak ölçümler, bunun dip olmadığı ve varlığın, ayı piyasası çevresi olarak adlandırılan 30 bin doların altında düzeltmeye tabi tutulacağı konusunda endişe verici.

Ancak, ayı piyasası sona erdiğinde fiyat hareketi için gerekli katalizörler haline gelebilecek bazı yükseliş faktörleri de var.

Bitcoin 30 bin doların altına mı düşecek?

Amiral gemisi kripto varlığı için ilginç kısım, açık faizin henüz tamamen ortadan kaldırılmamış olmasıdır. Bu arada, traderlar arasındaki FUD’lar henüz gerçeğe dönüşmedi. Glassnode’un on-chain analizleri, hala ayı piyasasına girmediğimizi gösteren şok edici bilgiler ortaya koydu.

Yukarıdaki tablo, tüccarlar arasındaki kaygının daha önce hiç olmadığı kadar arttığını doğrulamaktadır. Önemli desteği kaybetmesi muhtemel ve korku, piyasayı fırtına gibi düşürebilir. Bu olursa, Bitcoin fiyatının 30 bin doların altına düşmesi kaçınılmazdır. Birçok tüccar, piyasanın Temmuz 2021’deki çöküşe benzediğini ve bu nedenle kapitülasyonun zaman aldığını savunuyor.

Ancak piyasa hissiyatı bir kez yükselişe geçtiğinde, en baskın olanın önceki tüm rekorlarını kırması muhtemel. Son birkaç gün içinde piyasa değerindeki 300 milyar dolarlık kayıp olsa da, BTC sahiplerinin %61’i hala kârda.

Ayrıca Glassnode’dan gelen raporlar, madencilerin düşüşlere rağmen rağmen Bitcoin’lerini satmadıklarını da kaydetti.

Toplu olarak, Bitcoin son birkaç gündür korkunç bir kayıp altında ve muhtemelen devam edecek. FUD’ler yükselirse madenciler bile varlıklarını satabilir.

Olumlu bir veri olarak ise, küresel duygular değişirse ve perakendeciler piyasaya yeniden girerse, bir boğa piyasası bekleyebiliriz. Ek olarak, Bitcoin’in likit olmayan arzı, yakın gelecekte fiyatı yüksek tutacak şekilde artıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu