Kripto Para AnalizleriManşet

BTC, kritik seviyeye yükseldi.Tron, Stellar ve Tezos takipte

Sponsorlu İçerik
  • Bitcoin yine 9.000 dolar barajını aştı, ancak 9.200 dolarlık güçlü direncin üzerine çıkamadı.
  • Altcoinler Ethereum, Cardano ve Tezos, Bitcoin ile güçlü bir korelasyon gösteriyor ve son 24 saatte güçlü fiyat artışları gösteriyor.

Son 24 saat içinde Bitcoin fiyatı yine 9.000 dolar barajını aştı ve 9.036,29 $ (+4.76%) fiyatına önemli bir artış gösterdi. Bitcoin volatilitesi yüksek seyrettiği için günlük grafikte Bitcoin fiyatının, yeni bir destek olarak hareket edebilmek ve 10.000 dolara çıkarmak için 9.000 doların üzerinde kapanması gerekiyor. Bu arada piyasa değeri 159 milyar dolardan 165 milyar dolara yükseldi.

Tanınmış Bitcoin Traderı George, her iki kripto para birimi de daha yüksek ve daha düşük, alçak çizimler yaptığından, Bitcoin ve Ethereum yükselmeye devam ederse şaşırmayacağını söylüyor. Yaklaşan Bitcoin halvingini ve sonrasını, Bitcoin‘in fiyatını olumlu yönde etkilemeye devam edebilecek güçlü bir katalizör olarak görüyor.

Benzer bir görüş, fiyatta daha fazla artış için potansiyel gören ve 8.700 $ işareti boyunca çok fazla likidite olduğunu ve birçok alım emrinin beklediğini, böylece Bitcoin fiyatının yükselebileceğini açıklayan “Big Chonis Trading” tarafından paylaşılıyor. Yine de, son birkaç gündür yaşanan fiyat dalgalanmaları yüksek olduğu için çok fazla coşkuya karşı uyarıda bulunuyor.

Öte yandan analist “il Capo of Crypto”, Bitcoin‘in 9.200 dolarlık işaret boyunca güçlü direncin üzerine çıkmayı başaramadığını, bu nedenle Bitcoin‘in hala 8.400 dolar ile 9.500 dolar arasında fiyat aralığında sıkıştığını belirtti. Bitcoin yükseliş işaretleri göstermesine rağmen, fiyatın sonunda 10.000 $ ‘a doğru bir sonraki adıma başlaması için 9.500 $‘ ın üzerine çıkması gerekiyor.

Bir başka Bitcoin traderı Byzantine General, son 8 hafta boyunca Bitcoin‘in gelişimini gözden geçirdi ve Bitcoin‘in son 7 haftalık grafikleri olumlu bir fiyat trendiyle tamamladığını ortaya koydu. Bu tarihsel gelişme 2014’e kadar sadece 3 kez görüldü, bu yüzden Bitcoin‘in yükselişini sürdürmesini bekliyor.

Ancak sadece Bitcoin değil, aynı zamanda Ethereum da güçlü yükseliş işaretleri gösteriyor. HornHairs, boğaların Ethereum‘da da kontrolü ele aldığını ve ETH‘nin fiyatın yükselmeye devam edeceğini gösteren güçlü temel veriler olduğunu açıklıyor. Eter, son 24 saat içinde %6,5‘in biraz altında 209,02 $ fiyatına yükseldi ve Tezos‘tan sonra, en büyük 10 kripto para birimi içindeki en büyük fiyat artışını gösteriyor. Tezos ise en büyük fiyat artışını 2,80 dolara(+% 7,50) yükselerek liderlik ediyor.

Cardano son 24 saat içinde 0,0502 $ (+% 5,63) fiyatına yükseldi. En büyük 20 kripto para birimi içinde TRON (+% 7.78) ve Stellar (+% 7.59) en büyük fiyat artışlarını gösteriyor.

Bitcoin Hashrate’i, Bitcoin için başka bir boğa işareti mi?

Blockchain analiz şirketi Glassnode‘den elde edilen verilere göre, Bitcoin’in hashrate’i dün saniyede yaklaşık 150 exahash ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, yhalvingden bir haftadan kısa bir süre önce, Bitcoin madencilerinin, madencilik için her zamankinden daha fazla sermaye ve donanım kullandıkları anlamına geliyor.

Bu gelişmenin yeni ASIC‘lerin tanıtımı ya da Çin‘in bazı bölgelerindeki madencilerin olumlu tutumu ve desteği ile ilgili olup olmadığı açıkça bilinmiyor. Bazı analistler, bu gelişmenin Bitcoin piyasası için olumlu bir işaret olduğuna ve geçmişe bakıldığında genellikle boğa piyasasının başlangıcıyla çakışan “madencilerin kapitülasyonu”nun sonu olduğuna inanıyor.

**Analiz paylaşımları bilgi niteliği taşıyıp, yatırım tavsiyesi içermemektedir. En Kripto Haber, okuyucusuna yatırım tavsiyesi vermez, önermez ve paylaşmaz. Kullanıcının yapacağı işlemlerden doğan zararlardan enkriptohaber.com ve çalışanları sorumlu tutulamaz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu