Kripto Para AnalizleriManşet

Kripto Pazarını Anlamak için COVİD-19 ve S&P 500 İzlenmeli!

Sponsorlu İçerik

Öne Çıkanlar:

  • Trump “ABD’de ulusal acil durum” ilan etti ve virüsle mücadele için 50 milyar dolarlık Fed fonunu açığa çıkardı!
  • Borsaların dün en düşük seviyesine indikten sonra acil durum protokolünün devreye girmesinden sonra olumlu sonuçlar getirmesi bekleniyor.
  • Bitcoin ve kripto pazarları da büyük bir sıçrama ile boğa potansiyelleri gösteriyor, ancak Coronavirus korkusu giderek artmaya devam ediyor.

Şu anda ABD’de 48 ölümle beraber bildirilen 2.028 doğrulanmış vaka var. Ayrıca, DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), Avrupa’nın virüsün merkez üssü haline geldiğini açıkladı. İspanya ve İtalya’da bildirilen vaka sayısı da 10.000‘i geçti.

Trump:

Daha da kötüleşebilir. Önümüzdeki sekiz hafta oldukça kritik. Bazı doktorlar yıkayacağını, akacağını söylüyor. İlginç terimler.

Kısa vadeli ayılar kendilerini hafta sonuna doğru tüketmiş gibi görünüyor. S&P 500 endeksi Cuma günü %9,3 artışla son dipten 232 point kazandı.

Borsalar ve kripto piyasalarındaki gerileme, Trump‘ın Çarşamba günü yaptığı açıklamada “pandemi” ilanıyla başladı. Şu anda Bitcoin risk varlığı olarak hisse senetleri ile aynı doğrultuda işlem görüyor.

S&P 500 Endeksi

Önde gelen ekonomist ve kripto analisti Alex Kruger;

Kripto fiyatlarında neler olduğunu anlamak için virüsü ve ilgili olayları anlamanız gerekir. S&P 500’ün fiyatını risk duyarlılığı için vekil olarak kullanabilir.

BTC / USD 1 Günlük Bitstamp Grafiği

Kripto piyasaları ile birlikte Bitcoin, dün yaklaşık 3.850 $ ‘dan çok daha güçlü bir şekilde canlı görünüyor. 14 Ocak’ta TSİ 6: 30’da Bitcoin’in fiyatı 5600 $, en düşük seviyelerden yaklaşık %46 daha yüksek. Bununla birlikte, 200 Günlük Hareketli Ortalama‘dan %34 düşüş 8500$ ‘ın üzerinde.

Söz konusu virüs ile ilgili olarak, dünyadaki acil durum protokollerinin nasıl yürürlüğe girdiği ve yardımın getirilmesi için geçen süre, varlık fiyatları için etkili olacak. Bir türev ve kripto trader’ı Josh Rager;

Başkan temelde son saatte hisse senetlerinin %7’sini pompalamak için bir konuşma yaptı. Kripto piyasalarında henüz yükseliş yok, dünya çapında belirli COVID19 çözümü için uzun bir yol var. BTC tahmini şu an için değişmeye devam ediyor (kısa vadeli nötr).

ABD Fed’leri gelecek hafta bir araya gelecek ve yeni değişken faiz oranlarına karar verecek ve bu da 100 bps’lik bir düşüşe neden olabilir. Dahası, S&P 500 endeksinin 2300 $ seviyesine düşmesi, ekonomiyi resesyona sürükleyebilir.

Not: Sayfada bulunan açıklamalar ve analiz içerikli paylaşımlar bilgi amaçlı olup yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi içermemektedir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu