Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

10 Milyondan Fazla BTC Bir Yıl Boyunca Uykuda Kaldı

Sponsorlu İçerik

Biz dev fiyat dalgalanmalarını seyrederken büyük pay uyduda beklemeye devam ederek uzun vadeli düşünceleri ortaya koydu.

Fintech ve kripto para analiz şirketi Digital Asset Data, geçtiğimiz günlerde 1 yılda taşınmamış Bitcoin’lerin sayısının 10.7 milyon BTC‘ye (86.4 Milyar$) dokunduğunu gösteren bulgular yayınladı. Şuan dolaşımda 18.1 milyon BTC var ve el değmemiş Bitcoin sayısı mevcut arzın yaklaşık %60.5‘ini temsil ediyor.

2019 boyunca çok sayıda aktif olmayan Bitcoin olmasına rağmen, fiyatı yıl boyunca önemli bir dalgalanma gördü. Dahası, 2019’da kripto para gözlemcileri, BTC’nin önemli artışlarının bir cüzdandan diğerine taşındığına tanık oldu.

2 yıllık rakamlar söz konusu olduğunda, dolaşımdaki arzın %38.7‘si 24 ayda hareket etmedi ve bu ölçüm, Aralık 2018’de kaydedildiğinde 2019 da %34 daha arttı. Delphi Digital‘in haberine göre, dolaşımda olmayan kripto paraların uzun vadeli olarak daha çok kazandırıyor.

Bu durumda onlara uzun vadeli yatırım tutucuları döngüsel üstleri ve dipleri belirleyici olacaklar. Diğer şeylerin yanı sıra, alana giren yeni kripto para akışını ölçtükçe bu döngü içi fiyatlar üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olacaklar.

Bitcoin büyüklüğünü anlamak için pazar büyüklüğüne bakacak olursak Visa da günde 150 milyon işlem yapılırken, Alibaba da 1.5 milyar işlem yapılmakta. Bugüne kadar BTC de 487 milyon işlem ile 7.5 Milyar$ ‘lık işlem hacminin gün bazlı büyüklüğünün günlük bazda kısa sürede artışının önümüzdeki yıllarda daha da katlanacağı düşünülmeli.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu