Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

ABD Ekonomisine Akan Para Bitcoin’e Akar mı?

Sponsorlu İçerik

ABD ekonomisi son on yılda büyük bir likidite akışı gördü, ancak bu paranın hiçbiri reel ekonomiye girmedi. Bunun yerine Bitcoin‘e giden yolu bulacak mı?

ABD varlık performansı 2020 yılı için iyimserlik sağlıyor. Bununla beraber artan bu likidite Bitcoin (BTC)’nin mevcut değerlerini yükseltmek için yardımcı olabileceği ve varlığın fiyatını arttırmak için destekleyici bir etki oluşturabilir.

Artan para arzı, ABD Federal Rezervinden hem nicel gevşeme hem de özel likidite enjeksiyonlarından geldi. Analistlere göre, para gerçek ekonomiye ya da harcamaya girmiyor ve bunun yerine ya hizmet borcuna ya da varlık nominal fiyatlarını artırmak için doğrudan finans sektörüne gidiyor.

Yatırımcı için bu ne anlama geliyor?

Artan likidite aynı zamanda paranın yatırım varlıklarını aradığı benzersiz bir yatırım ortamına dönüşür. Bu para boşta ise riskli yatırım araçları için cazip bir sıcak kaynak oluşturur. ABD borsalarında ki durum belli yüksek seviyelerde devam ediyor. Aynı zamanda bu iyimserlik bu likiditenin kripto para pazarına da kayabileceğini düşündürüyor.

Genişletilmiş para arzı, fiyatların nominal olarak dolar cinsinden genişlemesine karşı koyarak BTC‘nin bir değer deposu olarak anlatımını da canlandırıyor. Fakat şu zamana kadar gerek ETF‘ler, ICE ve CME piyasaları pazarda ana akım yatırımı olarak ana araçlar olarak başta seyir ediyor. Kripto para piyasaları, Tether (USDT) gibi stabilcoin enjeksiyonları da dahil olmak üzere alternatif likidite kaynaklarına sahip.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu