Bitcoin Haberleri

ABD Kongre üyesinden Bitcoin’e destek

Sponsorlu İçerik

ABD Kongre üyesi, Twitter hack’ine yorum yaparken sorunun Bitcoin’de olmadığını belirtti. Dün Twitter’daki sahte Bitcoin hediye dolandırıcılığı yeni bir tartışmayı başlattı. Bazıları popüler sosyal medya platformunu, bazıları ise Bitcoin’i suçladı. Bir ABD Kongre üyesi Bitcoin’in arkasında durdu ve merkezi kontrol sistemini suçladı.

Tom Emmer: Sorun Bitcoin’de değil

Dün, Bitcoin hediye dolandırıcılığı ile ortaya çıkan Twitter hack, dünya çapında dikkat çekmeye devam ediyor. ABD kongre üyesi Tom Emmer birincil kripto para birimini savundu. Minnesota’nın 6. kongre bölgesinin devlet temsilcisi olarak görev yapan Emmer, Twitter’da görüşünü paylaştı. Sorunun Bitcoin’de değil, merkezi kontrol sisteminde olduğunu açıkladı.

Emmer’in yorumu sürpriz olmayabilir. 2018 seçimlerinde, Blockchain ve dijital para birimlerini bir şekilde destekleyecek birçok tasarı sunacağını duyurmuştu.

O zaman yaptığı açıklamada;

“ABD, Blockchain teknolojisinin gelişimini hızlandırmaya öncelik vermeli. Amerikan özel sektörünün yenilik ve daha fazla büyümeye öncülük etmesini sağlayacak bir ortam yaratmalı. Bu yüzden birçok tasarı sunacağım. Yasa koyucular, gelişmekte olan teknolojileri benimsemeli. Ve ABD’de gelişmelerine olanak tanıyan net bir düzenleyici sistem sağlamalı.”

Twitter’da Hack

Sosyal medya devi Twitter bilinmeyen bir bilgisayar korsanı veya grubu tarafından ele geçirildi. Failler, kripto para birimi ile ilgili birkaç şirket ve popüler kişilerin hesap erişimini ele geçirdiler. “CryptoForHealth ile ortaklık kurduk ve topluluğa 5.000 BTC veriyoruz” adına tweet attılar.

Aynı tweet’ler her saldırıya uğramış Twitter hesabında ortaya çıktı. Ve milyonlarca takipçiyi daha fazla bilgi için şüpheli web sitesine girmeye yönlendirdi.

İlk eylemler ne kadar cesur olursa olsun, bilgisayar korsanları daha fazla hesap ele geçirerek bunu bir adım daha ileri götürdüler. Ancak bu kez, Elon Musk, Jeff Bezos, Joe Biden ve Barack Obama gibi ünlü kişilerin Twitter tarafından onaylanmış hesaplarını ele geçirdiler. Ayrıca Apple ve Uber’in resmi hesaplarını hack’lediler.

Milyonlarca takipçisi olan bu hesapların her biri, bilgisayar korsanları tarafından büyük bir fırsat sundu. Failler bu profilleri kullanarak topluma Bitcoin aracılığıyla gönderilen tüm fonların iki katının verileceğini paylaştılar. Açık bir hediye dolandırıcılığı gibi görünse de, en az 10 BTC gönderen bilinmeyen sayıda kurbanı kandırmayı başardılar.

Twitter, saldırının ayrıntılı olarak araştıracağını açıkladı. Ancak bazı raporlar saldırganın içeriden biri olabileceğini ileri sürdü.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu