Bitcoin HaberleriManşet

Ağ göstergeleri, Bitcoin’in hala güçlü olduğunu gösteriyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, bir kez daha 9.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. BTC‘nin 9.200 dolar ve 9.500 dolarlık birden fazla sert reddine maruz kalması nedeniyle, bu fiyat noktasının hemen üzerinde kurulan direncin oldukça önemli olduğu kanıtlandı.

Analistler, kripto para biriminin, alıcıları ağır şekilde destekleyen bir piyasa yapısı oluşturmaya başladığını belirtiyorlar. Bitcoin’in şu anki teknik gücü, 10.000 dolarlık bölgeyi geçebileceğini gösteriyor.

Ağ göstergeleri, Bitcoin için boğa lehine işaretler vermeye başladı ve son derece sürdürülebilir bir yükseliş trendi için zemin hazırladığını gösteriyor.

Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin 9.000 dolardan işlem görüyordu. Alıcılar bir kez daha BTC‘yi bu seviyenin üzerine çıkarmaya çalışıyorlar, burada günlük satışların ardından 8.800 dolara keskin düşüşler geliyor.

Kripto para biriminin güçlü yükseliş trendinin devam etmesinin hemen köşede olabileceği görülüyor. Bu, birkaç ağ göstergesinin, BTC’nin Mart ayının en düşük seviyelerinden elde ettiği %130’luk rallinin sonucu olarak artan temel gücünden kaynaklanıyor.

Blockchain analitik platformu Glassnode, Twitter’daki son bir gönderide bu güçten bahsetti ve son dönemde yükselen trendin güçlü ağ temelleri tarafından desteklendiğini açıklarken Ağ Göstergelerinin (GNI) gücüne işaret etti.

“GNI yüksek, BTC’nin son fiyat hareketinin güçlü ağ temelleri tarafından desteklendiğini gösteriyor. Alt endeksleri Nisan ayına kadar istikrarlı bir şekilde arttı, ancak likidite dalgalanmaları devam ediyor. Likiditedeki artışın büyümesi yükseliş senaryosu için güçlü temeller oluşturacak.”

Verilerin, kripto para biriminin son yükseliş trendini tetikleyen şüpheliler olarak görülen perakende alıcıların da ortaya çıkması önemli.

Teknik görünüm parlak

Altta yatan temel gücü oluşturmanın yanı sıra, Bitcoin de son birkaç gün ve hafta boyunca son derece yükselen bir piyasa yapısı oluştu. Twitter’da popüler bir analist olan CRYPTO₿IRB, son grafikte, şu anda BTC’nin lehine çalışan birkaç faktör olduğunu açıkladı.

Böyle bir faktör, 50 günlük ve 100 günlük MA’ları 200 günlük MA’sını geçtiğinde yakında teyit edilebilecek potansiyel bir çift altın haç ile birleşen, momentum göstergesinde görülen gelişmekte olan boğa sapması.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, analist 10.000 dolar ile 10.500 dolar arasında bir yerde yukarı yönlü bir hedef gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu