Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Altın Yerini Bitcoin’e Bırakıyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, altın ve diğer güvenli sığınak varlıkları, ABD ve İran arasındaki gerilim ve saldırı haberinin ardından bu hafta yükselmeye başladı. Bununla birlikte, Bitcoin %20‘nin üzerinde yükselirken, altın sadece %3 arttı. Bunun da 1000 yıllık fiziksel bir varlığın yerine dijital değer deposunun tercih edildiğini gösteriyor.

Ekonomik belirsizlik veya küresel çalkantı dönemlerinde, altın fiyatı genellikle artar. Çünkü sınırlı arz nedeniyle kriz zamanlarında güvenli bir liman varlığı olarak adlandırılır. Bitcoin, altının dijital karşılığı olarak kabul edilir ve genel kıtlık gibi aynı özelliklerin çoğunu paylaşır.

Altın, insan varlığının lehine olmuştur. Kıymetli maden en eski para birimi biçimleri arasında ve en erken işlem yapılan varlıklar arasındaydı. Ve bugün bile finansal piyasalarda düzenli olarak işlem görüyor. Uzun ömürlülüğü nedeniyle herkes altının ne olduğunu ve ne için kullanıldığını bilir.

Bitcoin nispeten yeni, duyulmamış ve hala halk tarafından yanlış anlaşılıyor. Bu noktada ilk kripto para birimini duymuş olsalar da, bunu nasıl kullanacaklarını veya neden piyasaya sürüldüğünü bilmiyorlar. Ülkelerin gündemine gelmesiyle yeni yeni duyulmaya ve fiyat hareketleriyle insanların ilgisini çekmeye başladı. Günümüzde insanların İnternet’e olan merakı ve devletlerin kötü yönetilen para politikaları nedeniyle Bitcoin’e olan merakı şaşırtıcı değil.

Kripto para genellikle değerinin çoğunu geri çekmesine rağmen, 100$ ‘lık bir yatırımı bile 11 yıllık kısa tarihi boyunca milyonlara dönüştüren parabolik yükselişlere devam etme tutkusu vardır.

İran’da ve diğer ülkelerde yaşanan olayların ardından, hem altın hem de Bitcoin eş zamanlı olarak yükseldi, ancak önde gelen kripto para birimi altından 7 kat daha iyi performans gösterdi.

Bitcoin %21‘in üzerinde yükselirken, altın sadece %3 yükseldi. Ancak bu gerçekten doğru olsa da, altını %3 artırmak için aldığı sermaye miktarı BTC’ye göre önemli ölçüde daha yüksektir.

Bitcoin’in bir gün altının piyasa değerini devralması ve kripto para piyasasının limitini trilyonlarca dolara çıkarması bekleniyor. Bu olursa, sadece 21 milyon BTC ile sınırlı olması nedeniyle kripto varlık başına 100.000$ ‘ın üzerinde fiyatlara ulaşabilir. Bu da Bitcoin’in altının yerine tercih edilmesinin en büyük sebebidir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu