Bitcoin HaberleriManşet

Analist Plan B, yeni Bitcoin tahminini paylaştı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin stok / akış (S2F) oranını ilk uygulayanın ardından geçen yıl sahneye çıkan tartışmalı analist, modelini önde gelen kripto para birimi için yeni bir tahmin oluşturmak için değiştirdi.

Yeni bir blog yazısında PlanB, son modelin Bitcoin‘in son 10 yılda gelişen anlatılarını dikkate aldığını ve kullanım durumundan diğerine geçişinin belirli “finansal kilometre taşları” ile yerine geldiğini söylüyor.

PlanB, amacını göstermek için, Bitcoin’in değişen anlatılarını, kavramın bir kanıtı olarak ilk günlerinden, bir ödeme aracı olarak potansiyel kullanımına ve dijital bir altın ve finansal araç olarak ortaya çıkan itibarına kadar takip ediyor.

Bitcoin anlatısının bir sonraki aşamasını tahmin etmek için PlanB, BTC aşamalarını kümeler halinde tanımlıyor, zamanı denklemden çıkarıyor ve gümüş ile altını modele entegre ediyor.

PlanB:

“BTC kümelerinin farklı varlıklar olarak faz geçişi perspektifiyle, şimdi modele gümüş ve altın gibi diğer varlıkları da ekliyorum. Bu onu gerçek bir çapraz varlık modeli yapıyor. Bu yeni modele BTC S2F çapraz varlık (S2FX) modeli diyorum. S2FX modeli, gümüş, altın ve BTC gibi farklı varlıkların tek bir formülle değerlenmesini sağlıyor.”

Yeni model tamamlandığında PlanB, Bitcoin‘in 2024 sonuna kadar öngörülen değerinin 288.000 dolar olduğunu açıkladı.

PlanB:

“S2FX modeli, bir sonraki BTC aşamasının (BTC S2F, 2020-2024’de 56 olacak) 5.5T $ olarak tahmin ediyor. Bu, 288 bin dolarlık bir BTC fiyatına (2020-2024’te 19 milyon BTC verildi) tekamül ediyor. Orijinal S2F çalışmasından bilinen gerçekleri pekiştiren S2FX modeli, BTC’nin beşinci aşamaya geçişi hakkında yeni bir düşünme yöntemi sunuyor.”

Kripto para analistleri, genellikle değerli metallere uygulanan stok-akış modelinin Bitcoin gibi dijital bir varlığa uygulanmasının mantıklı olup olmadığı yönünde ikiye bölündüler. PlanB‘ye gelince, kıtlığı izlemek ve gelecekteki değeri tahmin etmek için dolaşımdaki bir emtia arzını yıllık üretimine bölen S2F modelini sürekli olarak geliştirmek için çalışıyor.

Analist’in BTC‘nin 288.000 dolara yükselebileceği üçüncü tahmini. PlanB’nin orijinal S2F modeli, Bitcoin‘in 2020 ile 2024 arasında 55.000 dolar civarında işlem yapacağını belirtti. Modelin ikinci enkarnasyonu, aynı zaman diliminde 100.000 dolara ulaşacağını gösterdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu