Bitcoin HaberleriManşet

Analistler yükselişe geçti: Bitcoin 12.000 doları kıracak

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, 63 günlük aradan sonra üst üste 24 saatlik grafikte 10.000 dolar seviyesinin üzerinde kapandı. Analistler şu anda Bitcoin üzerinde yükselişte ve 12.000 dolar seviyesine doğru daha fazla yükseliş hareketi bekliyorlar.

Bitcoin, %20’den fazla bir düzeltmenin ardından, haberimizin hazırlandığı sırada 10.905 dolara yükselen fiyatı ile yeni alıcıları çekmeyi başardı. Böylece, son 24 saat içinde BTC %2.22 artı. Piyasa değeri 201 milyar doların üzerine çıktı.

Analistlerin çoğu, son %20’lik düzeltmeden sonra oldukça düşüş eğilimi gösterdi ve CME açığı göz önüne alındığında, BTC fiyatının 9.600 dolara düşeceğini öngördü. Bununla birlikte, Blockroot’un kurucusu Josh Rager, son fiyat gelişiminin Bitcoin ve kripto para piyasası için hiçbir şekilde olağandışı olmadığını belirtti.

Rager, Bitcoin’in son 3 haftadır yükseliş eğilimini sürdürdüğünü ve 9.900 dolar ile 10.175 dolarlık önemli destek bölgesinin üzerinde kaldığını açıkladı. Rager’a göre boğalar, Bitcoin fiyatını 11.000 dolar seviyesinin üzerine çıkaracak. Bugün, Bitcoin bu güçlü direncin üstesinden gelmek için ilk girişiminde başarısız oldu.

Analist Teddy, Bitcoin’in son rallisine devam etmesi için 11.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması gerektiğini belirtti. Analiste göre, Bitcoin bu seviyede tekrar reddedilirse, 10.000 dolar seviyesinin altında bir düzeltme olabilir.

Bununla birlikte, korku ve açgözlülük endeksine (Fear & Gread Index) göre, yatırımcılar arasında korku hala yüksek seviyede. Fiyat 12.000 dolara yükseldiğinden ve ardından gelen ani düşüşten bu yana, Bitcoin belirsizliğin azalmadığı bir fiyat aralığında işlem görüyor. Analist Byzantine General yaptığı açıklamada:

”Sırada Korku ve Açgözlülük Endeksi var. 12.000 dolar direncinden sonra sert düştük ve şimdi sürekli olarak korku bölgesinde sıkışıp kaldık.”

Bitcoin 12.000 dolar üzerine çıkabilir

Analist Crypto Birb, Bitcoin’in şu anda 200 günlük hareketli ortalamanın (MA200) altında olduğunu ve 11.000 dolarlık mevcut fiyat bölgesinde çok uzun süre kalırsa, güçlü bir düzeltme olacağını belirtti. Bununla birlikte, Bitcoin MA200’ü kırmayı başarırsa, analist fiyatın hızla 12.000 dolar veya üstüne çıkabileceğini söyledi.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu