Bitcoin HaberleriManşet

A.Edstrom: 2030’a Kadar BTC 8 Trilyon$’lık Değere Ulaşabilir

Sponsorlu İçerik

Kaliforniya merkezli Wescap Grubu‘ndan Andy Edstrom‘a göre, Bitcoin 2030’a kadar 8 Trilyon$ ‘lık bir varlık haline gelebilir.

Varlık yöneticisi, kripto para biriminin tüm önde gelen pazarlardan sermayelendirmenin bir kısmını alabileceğini söyledi. Bunlar arasında altın, hisseler, yasal para, açık deniz varlıkları veya gayrimenkuller gibi tedavülden kalkmış değerler deposu bulunuyor. Edstrom ayrıca, önümüzdeki 10 yıl içinde teknolojisinin büyümesiyle ve yatırımcıların yeni kullanım durumları nedeniyle Bitcoin‘i keşfedeceklerini sözlerine ekledi.

Andy Edstrom:

“İster mikro ödemeler veya Lightning Network tarafından etkinleştirilen benzer şeyler, ister Abra ya da benzer sistemler olsun, burada sadece Bitcoin’i teminat olarak tutarak sentetik bir varlık elde edebilirsiniz. Yani birçok iniş çıkış var.”

Bitcoin Fomosu

Açıklamalar, Bitcoin’in 2019 ile biten 10 yılın en iyi yatırımı olduğunu dile getiren bir dizi küresel medya ilgisinden sonra geldi. İçinde bulunduğumuz dönem, kripto para biriminin birkaç centten 7.100$ ‘a kadar yükseldiğini gördü ve pazar değeri ABD yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs’ı bile geçti.

2020’ye girerken, Bitcoin önde gelen kazananlar arasındaydı, bu nedenle küresel jeopolitik ve makroekonomik risklerin artması, riske dair duyguları uzak tuttu. Kripto para biriminin yokuş yukarı hareketi, analistlerin, yatırımcılar tarafından kasvetli makro koşullara karşı sigorta varlıkları olarak muamele gören Bitcoin’i yeni bir güvenli varlık biçimi olarak adlandırmasına neden oldu.

Bununla birlikte, Edstrom, son 10 yıl içinde Bitcoin’in ana avantajının FOMO’nun (Fear of Missing Out –Kayıp Korkusu) sonrasında geldiğini belirtti.

Çelişkili Analizler

Bitcoin pazarındaki olumlu yaklaşımlar, geleneksel finans uzmanlarının direnişiyle karşılaştı. Birçoğu hala Bitcoin’in altında yatan değeri olmayan spekülatif bir varlık olarak görüyor. Örneğin BCG Digital Ventures’tan Jeff Schumacher, kripto para biriminin fiyatının 0‘a inebileceğini dile getirdi.

Üst düzey finansal analist, İsviçre’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun oturumu esnasında:

 “Sıfıra ineceğine inanıyorum. Bence bu harika bir teknoloji ama para birimi olduğuna inanmıyorum. Hiçbir şeye dayanmıyor.”

Gelecek 10 yılda sözde Bitcoin balonunun patlayacağını öngören diğer finansal analistler arasında efsanevi yatırımcı Warren Buffett, Nouriel Roubini ve Peter Schiff de yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu