Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Araştırmalara Göre Lightning Network Büyüyor

Sponsorlu İçerik

Popüler Bitcoin marj ticareti borsasının analiz kolu olan BitMEX Research, yakın zamanda Lightning Network (LN) hakkında bir rapor yayınladı. Dünyanın en büyük kripto para birimi için ölçeklendirme çözümü, çeşitli yönlerde önemli bir büyüme göstermektedir.

Bitcoin’in zincir dışı ölçekleme çözümü olan Lightning Network büyümeye devam ediyor. BitMEX Research’ün yakın tarihli bir raporuna göre, kooperatif dışı kanal kapatma sayısı 60.000‘i geçti. Bu tür işlemlerde 1.000‘den fazla BTC harcandı.

Bir işlemin işbirlikçi olmayan kapanış olarak nitelendirilmesi için, çıktısının kanalın kapatılmasından sonra fonların taranması sırasında kullanılması gerekiyor. Farklı araştırma metotlarını kullanan BitMEX Research, bu türden 60.000’den fazla kanalın kapatıldığı sonucuna vardı. 1.000 BTC’ye kadar yapılan harcamaları da gördüler.

BitMEX Research:

“Buradaki işlemlerin hacmi oldukça büyük ve beklenenden daha fazla deneme gösterebilir. Veriler aynı zamanda işbirlikçi olmayan kapanışların insanların düşündüğünden daha yaygın bir kapatma türü olduğunu gösteriyor.”

Bununla birlikte, ağın özelliklerine daha yakından bakıldığında, ağın daha da büyüdüğü ortaya çıkıyor. LN’deki düğüm sayısı son 30 gün içinde %2.5 arttı ve 11.000 düğümü aştı. Popüler LN izleme kaynağı 1ML‘ye göre, kanal sayısı da aynı dönemde %1.9 arttı.

Lightning Network şu anda 865 BTC civarında bir kapasiteye sahiptir. Bu, son 30 gün öncesine göre %1 daha fazla.

Her durumda, LN alanındaki gelişmeler önemlidir. Sadece Bitcoin’in kitlelere ulaşmasına yardımcı olmakla kalmıyorlar. Mikro işlemleri daha hızlı ve ölçekle ele almak günlük uygulamalar için gerekli olan bir şeydir ve şimdiye kadar Lightning Network doğru yönde ilerlemektedir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu