Bitcoin Haberleri

Arjantin Hükümetine 50 BTC’lik Fidye Şoku!

Sponsorlu İçerik

Arjantin hükümeti bir Bitcoin fidye saldırısı ile vuruldu. En son bilgilere göre, hacker saldırıyı geri çekmek için 50 BTC istiyor.

Son birkaç yılda kripto para birimlerinin getirdiği tüm olumlu değişikliklere rağmen, onları başkalarına zarar vermek için kullananlarda var. Bunun son örneği, Arjantin’deki son 10 yıllık hükümet dosyasını kilitleyen, büyük veri merkezine saldıran bilgisayar korsanı oldu.

Saldırı, Arjantin’in Bilim ve Teknoloji Bakanı Alicia Bañuelos’a göre iki hafta önce 25 Kasım’da gerçekleşti. Bañuelos, hükümetin ana dijital haber merkezi olan Agencia de Noticia de San Luis ile yakın tarihli bir röportajında olayla ilgili bazı ayrıntıları açıkladı.

Hackerların hükümet tarafından kullanılan bir veri merkezini işgal ettiğini ve yaklaşık 7.700 GB verinin şifrelendiğini açıkladı. Değerlendirmesine göre, bu yaklaşık 10 yıllık bilgi. Ancak, saldırıyı takip eden hafta içinde hükümet şifreli verilerin çoğunluğunu, yani %90 civarında kurtarmayı başardı. Bañuelos, işin hala bitmediğini ve dosyaların şifresini tamamen çözmenin en az 15 gün daha süreceğini de sözlerine ekledi. Şifrelenen bilgi miktarı çok büyüktü, bu nedenle dosyaları kurtarırken gecikme yaşandı.

Tüm fidye yazılım saldırılarında olduğu gibi, bilgisayar korsanları ödeme talep etti ve Bitcoin şeklinde teslim edilmesini istediler. Bañuelos, talep edilen miktarı tam olarak açıklamadı, ancak bazı kaynaklar miktarın 37.000$ ile 370.000$ (5-50 BTC) arasında olduğunu iddia ediyor.

Hackerlar bu tür saldırılarla özel sektörü hedef alma eğiliminde olsa da, bu kesinlikle bir kural değil. Ödeme almak için herhangi bir şirkete, bireye veya işletmeye saldırabiliyorlar. Hükümetler bile bu tür saldırılar için popüler hedefler haline geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu