Bitcoin HaberleriManşet

Avrupalıların %66’sı Bitcoin’in geleceği hakkında iyimser

Sponsorlu İçerik

Avrupalılar, Bitcoin‘in geleceği konusunda daha iyimser hissediyorlar. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, üçte ikisinden fazlasının kripto para biriminin 10 yıl içinde var olacağına inandığını ve BTC‘nin hem menkul kıymet hem de yatırım olarak ekonominin önemli bir parçası olacağına inandığını ortaya çıkardı.

Kripto para borsası Bitflyer tarafından yapılan araştırmada, Avrupalılarının 2030 yılına kadar dijital finansal varlıkların kullanımda kalacağını ve en az %66’sının Bitcoin‘in geleceğinden emin olduğunu söyledi. Bitflyer, 2019’da benzer iyimserlik gösteren insan sayısının %3’ünden fazla olduğunu belirtti ve 10 ülkede 10.000 Avrupalı ankete katıldı.

Anket sonuçlarına göre, Mart ayında coronavirüs kısıtlamalarında zirveye ulaşan İtalya vatandaşlarının %72’si kripto para biriminin uzun ömürlü olduğuna inanıyor. Hollanda ve Polonya‘daki insanların yaklaşık %70’i dijital varlıkların geleceğine inandığını belirtti.

Araştırmaya göre, Birleşik Krallık vatandaşları biraz daha az iyimser, güven seviyeleri bir yıl öncesine göre %1 düşüyor.

Avrupalıların çoğu gelecekte Bitcoin‘in gerçek kullanım durumları veya kripto para birimlerinin kendi ekonomileri içindeki nasıl bir yer alacağı konusunda belirsizliğini koruyor. Ankete katılanların yaklaşık %10’u Bitcoin‘in günlük kullanılan bir para birimi olacağına veya bunun bir menkul kıymet veya yatırım olarak kullanılacağına dair güven duyduklarını belirtti.

Ancak İtalya‘da, insanların %12’si bir gün kripto para biriminin bir önceki yıla göre %2 artışla ana para birimi olarak kullanılacağına inanıyor. Polonyalıların %10’u ve İngiliz vatandaşlarının %5’i birgün ana para birimi olabileceğini belirtti.

Bitflyer Europe COO’su Andy Bryant, sonuçların kripto para birimlerinin ana akım tarafından yavaş ama istikrarlı bir şekilde ilerlemesini gösterdiğini söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu