Bitcoin HaberleriManşet

Balinalar, Bitcoin biriktirmeye devam ediyor

Sponsorlu İçerik

Son veriler, Bitcoin balinalarının sayısının (1.000 BTC’den fazla) geçen yıl yaklaşık %9 arttığını gösteriyor. İlginç bir şekilde, üçüncü halving’in tamamlanmasından sonra bile, balinalar birikim yapmaya devam ediyor.

Analiz şirketi Glassnode tarafından sağlanan veriler, Bitcoin balinalarının yıllık performansını gösteriyor.

1.000’den fazla Bitcoin içeren BTC adreslerinin sayısı, Temmuz 2019’un sonlarında 1.675’in altına inmeden önce 1.725 civarındaydı. Ancak hemen ardından BTC balinalarının birikim seviyeleri yükselmeye başladı. Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, bu adreslerin Ağustos 2019’daki muazzam artışı, Bitcoin fiyatının 10.000 dolardan yaklaşık 12.000 dolara yükselmesine denk geldi.

Balinaların davranışları, şubat 2020’nin ortalarında birikimlerine yeniden başlamadan önceki aylarda nispeten sabit kaldı. O zamandan beri, büyümeleri sabit bir şekilde devam etti. Hatta Mart ayı ortalarında fiyatın düşmesi bile balinaların birikim yapmalarını engelleyemedi.

Sonuç olarak Glassnode, Bitcoin balinalarının sayısının yalnızca geçen yıl %8.9 arttığı sonucuna vardı.

2020 ve 2016 arasındaki fark

2016 yılında, bu tür adreslerin sayısı birkaç ay içinde yaklaşık 1.700’den 2.000’e kadar % 8 oranında arttı, bu da bu metriğin tüm zamanların en yüksek seviyesi. Dört yıl sonra tekrardan Bitcoin balinalarının sayısı hızla artmaya başladı. Bu iki yıl arasındaki bağlantı, her durumda halving’den dolayı kaynaklanıyor.

Temmuz 2016’da ikinci halving, Mayıs 2020’de de üçüncüsü gerçekleşti. Tarihsel olarak olay, büyük bir Bitcoin fiyat artışı için önemli bir katalizör görevi gördüğünden, BTC balinalarının artışı bu beklentiye bağlanabilir.

Ancak, şimdi ve dört yıl önceki davranışları arasında da belirgin bir fark var. 2016 yılında, halving gerçekleştikten kısa bir süre sonra BTC balinaları varlıklarını satmaya başladı. Glassnode’den gelen veriler şimdi tam tersini gösteriyor, çünkü bir ay önce gerçekleşen halving’den sonra bu tür adreslerin sayısı hala artıyor.

2016 Bitcoin halving gerçekleştikten sonra sözde teslimiyet aşamasının aylar sonra geldiğini ve Bitcoin fiyatının yaklaşık 20.000 dolarlık zirveyi izlediğini belirtmek gerekiyor. Bu, balinaların varlıklarını şimdi satmayacağı anlamına geliyor. Çünkü, Bitcoin’in fiyatı henüz bu kadar çarpıcı bir artış yaşamadı.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu