Bitcoin HaberleriManşet

Balinalar Düzeltme, Madenciler Karlılık Bekliyor!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı, 24 Şubat’taki hafta sonu kapanışından hemen önce 10.000$ ‘dan geriledi ve BitMEX‘te 9.945$ ‘dan kapandı. Hemen ardından, 2 balina 10 Milyon$ ‘lık büyük şort pozisyonu açarak piyasanın geri çekilmesini bekledi.

Bitcoin fiyatı 19 Şubat’ta sadece birkaç saat içinde 10.331$ ‘dan 9.260$ ‘a düştüğünde, analistler bir gecedeki gerilemeyi marj ticaret platformundaki Bitcoin şort pozisyonu açan tek bir balinaya bağlamışlardı.

Bazı Balinalar Bitcoin’in Geri Çekilmesi Bekliyor

Bitfinex’teki en büyük balina olan Joe007 tarafından sürekli olarak belirtildiği gibi, Bitcoin piyasası büyük oranda kaldıraç ve borca dayalı, çünkü trader’lar genellikle 3x ila 125x aralığında kaldıraç kullanıyorlar.

Bitcoin 1 günde %10’a yakın düşüşünü takiben Joe007, kripto para piyasasında uzun ve kısa sıkışmaların yoğun olma eğiliminde olduğunu ve yatırımcıların buna şaşırmaması gerektiğini belirtti.

Bitcoin pazarındaki aşırı kaldıraçlı işlemler nedeniyle, kısa bir süre içinde ani yukarı ve aşağı yönlü hareketler meydana gelmekte. Balinalar muhtemelen Bitcoin fiyatının haftalık kapanışta 10.000$ seviyesini reddettikten sonra düşmesini bekledi.

Kripto para piyasasında yaklaşan halving iyimser bir düşünce yaratırken, BTC‘nin halving öncesi geri çekmesini öngören karşıt bir düşünce de var.

Halving Ve Fiyat Üzerindeki Etkisi

Bitcoin halving etkinliğinin gerçekleşmesinden sonra, BTC madenciliğinin karlı olabilmesi için fiyatın 13.000$ ‘ın üzerinde olması gerekiyor. Bitcoin fiyatı 10.000$ ‘ın altında kalırsa, özellikle madenciler maliyetleri karşılamak için ürettikleri BTC‘yi satmak zorunda kalır ve bu da zarar etmek zorunda kalacaklarını gösteriyor.

Madenciler perspektifinde, ideal bir senaryo, fiyat yüksekken Bitcoinlerin bir kısmını satmak ve halving‘den sonraki 12 aylık operasyonları finanse etmek olabilir.

Maliyetleri peşin ödeyen madenciler yeni bir kavram değil; CNBC’nin finans uzmanı ve aynı zamanda BK Capital Management’ın kurucusu olan Brian Kelly, daha önce bazı madencilerin 2019 yılının ortasında 1 yıl boyunca satmak zorunda kalmayacak kadar Bitcoin sattığını söylemişti.

Kelly’nin açıklamasından 1 ay sonra, Bitcoin 13.000$ ‘dan 6.410$ ‘a düşmüştü.

Halving; Bitcoin ve fiyatı ile ilgili en önemli olaylardan biri. Çünkü en büyük kripto para biriminin arzını doğrudan etkiliyor. Uzun vadede BTC fiyatı üzerinde olumlu bir etki oluştursa da, kısa vadeli etkisi görülmeye devam ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu