Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bankaların Kripto Paraları Bitcoin’e Alternatif Olabilir Mi?

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasasına giriş yaparken korkular hep var.

Yeni korku ise bankalar tarafından verilen kripto para birimleri Bitcoin ve altcoinlerin yerini bir şekilde alabilir mi?

Bu soruya yanıt verebilmek için en önemli olan gerçeğe bakmak gerekiyor. Finans kurumları tarafından sunulan kripto paralar merkezi şekilde kayıt edilecek. Yani, bankalar kripto para birimlerini kimin aldığını ve ne için kullandığını kontrol edebilecek.

Bu durum merkezi olmayan Bitcoin‘in yapısının tam tersidir. Bitcoin ve çoğu kripto para birimi başlangıçta insanlara finansal bağımsızlık sağlamak için tasarlandı.

Örneğin, kredi veya iş geçmişiniz zayıfsa, bir banka sizi bir çek veya tasarruf hesabı için geri çevirebilir. Ayrıca, kredi kartı veya bankamatik kartı başvurularınızı reddederek günlük alışveriş yapmanıza engel olabilir.

Bununla birlikte, Bitcoin tam tersidir. Nasıl kullanacağınıza siz karar verirsiniz ve karar verme sürecinin çoğu sizin elinizdedir.

Merkezi para birimlerinin akışına rağmen, Bitcoin kullanan çoğu kişi, herhangi bir tek yönetim sistemi tarafından kontrol edilmediği için özellikle kullanıyor. Parasal faaliyetlerinin özel ve güvenli kalmasını istiyorlar. Bu durumda başka bir ortam aramaları pek mümkün değil.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu