Bitcoin HaberleriManşet

Bilgisayar korsanları Arjantin’e saldırdı! BTC istiyorlar

Sponsorlu İçerik

Bir grup bilgisayar korsanı, başarılı bir fidye yazılımı saldırısı başlattıktan ve hassas verileri çaldıktan sonra Arjantin’de bir sınır kapısını kısa bir süre kapatmayı başardı.

BleepingComputer’ın haberine göre, siber suçlular Arjantin’in sınır kontrol kurumu Dirección Nacional de Migraciones’in bilgisayar sistemlerini ele geçirdi ve milyonlarca dolar değerinde Bitcoin talep etti. Arjantin siber güvenlik kurumu Unidad Fiscal Especializada en Ciberdelincuencia, hükümetin bilgisayar sistemlerine NetWalker tarzı bir fidye yazılımı saldırısı olduğunu ve teknik destek isteyen birden fazla kontrol noktasından çağrı aldıklarını açıkladı.

”Ekip bunun sıradan bir durum olmadığını fark etti. Daha sonra Merkezi Veri ve Dağıtılmış Sunucular altyapısını değerlendirerek, sistemin MS Windows tabanlı dosyalarını (özellikle ADAD SYSVOL ve SYSTEM CENTER DPM) etkileyen bir virüsün faaliyette olduğunu bildirdi.”

NetWalker fidye yazılımı, bilgisayar sistemlerini hedefler, dosyaları şifreler ve şifrelenmiş verilerin güvenli bir şekilde geri döndürülmesi için fidye talep eder.

Arjantin haber sitesi Infobae’ye göre, uluslararası geçişleri izleyen SICaM sistemi tüm sunucularını yeniden başlattı. Bunun sonucunda ülkeye giriş ve çıkışlar dört saat süreyle durduruldu.

Ek olarak, BleepingComputer, fidye talebinin 2 milyon dolar değerinde Bitcoin olduğunu, ancak bilgisayar korsanlarının 7 gün sonra fiyatını ikiye katlayarak 4 milyon dolar veya 355 BTC’ye çıkardığını bildirdi. Şu ana kadar Arjantin hükümeti bilgisayar korsanları ile işbirliği yapmadığı anlaşılıyor. Infobae, hükümetinin siber hırsızlarla pazarlık yapmayacağını ve verilerin güvenli bir şekilde iade edilmesinden endişe duyduğunu bildirdi.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu