Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriManşetTop 10

Binance.US CEO: BTC, Ether ve XRP küresel sorunları çözüyor

Sponsorlu İçerik

Binance.US CEO’su Catherine Coley, Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi kripto para birimlerinin insanların günlük yaşamlarını nasıl kolaylaştırdığını ve çeşitli fiat para birimlerinin sorunlarını nasıl çözdüğünü açıkladı. Coley‘e göre, adaptasyon devam ettikçe, kripto paralar ana akıma girecek ve sınır ötesi kullanımı artmaya devam edecek.

Binance.US CEO’su Catherine Coley, yeni bir röportajda geleneksel finansal sistemin temel sorununu ele alıyor; her ülkenin, o ülkedeki hizmetler veya mallar için ödeme yapmak için kullanılması gereken kendi fiat para birimi var. Bir iş gezgini veya turist olarak, çoğu zaman farklı fiat para birimlerinin kullanılması gerekiyor, bu da genellikle orantısız olarak yüksek döviz ücretlerine neden oluyor.

Kripto para birimleri tam olarak bu sorunu çözebilir ve şimdi birkaç platform basit ve daha kullanılabilir çözümler sunuyor. Coley, kripto para birimleri ile ilgili eğitim ve öğretimine daha fazla kaynak yaratılması gerektiğine inanıyor.

Bitcoin, Ehereum ve XRP ulusal sınırları aşıyor

Coley, giderek daha fazla insan Bitcoin, Ethereum ve XRP‘nin faydalarını tanıdıkça, kripto para birimlerinin benimsenmesinin dünya çapında büyümeye devam edecini belirtiyor. Özellikle farklı ülkelerde ödeme yaparken, kripto para birimleri ABD Doları, Euro veya İngiliz Sterlini üzerinde belirleyici bir avantaja sahip.

Catherine Coley:

”Uluslararası sık seyahat edenler için ödemelerde farklı fiat para birimleri kullanılması gerekiyorsa önemli bir mali yük. Hong Kong veya Singapur dışındaki her uçuş uluslararası bir uçuştur. Öğleden sonra Malezya, Singapur ve Tayland’a gitmeniz gerektiğinde dört farklı para birimine sahip olmanız gerekiyor. Alabama’dan Nevada’ya, Washington’dan New York’a giderken, Sam Amca’yı cebinizde tutabilirsiniz.”

Ethereum gibi kripto para birimleri, akıllı sözleşmeler, oracle veya diğer teknik iyileştirmeler yoluyla çok daha karmaşık kullanım örnekleri sunsa da, temel bir işlev, sınır ötesi ödemelerin hızlı ve her şeyden önce maliyet açısından etkin bir şekilde işleniyor olması. Bitcoin veya XRP için bir kabul noktası olduğu sürece, dünya çapında aynı işlem ücretleri geçerli. Coley, özellikle ABD’de kripto para birimleri hakkında eğitim alanında büyük bir ihtiyaç görüyor ve Amerikan nüfusuna kripto para pazarına girmelerini sağlayacak ek araçlar ve talimatlar sağlama hedefini koydu.

Catherine Coley:

”Benim görevim, her Amerikalının finansal güven ve kripto okuryazarlığına sahip olmasını sağlamak.”

Coley, Bitcoin‘in benimsenmesinin hızla büyümeye devam ettiğini ve diğer varlıklara kıyasla dünya çapında en fazla kabul gören ve bu nedenle en çok kullanılan kripto para birimi olmaya devam ettiğini savunuyor. Coley ayrıca, özellikle yoksul ülkelerde, çok küçük miktarlarda yapılan transferler olan mikro ödemeler talebinin arttığını açıkladı.

Bu talebe karşılık Ripple, transfer başına ortalama 0.0002 $ işlem ücreti ile uygun bir teknoloji sunuyor. Buna ek olarak, işlemler, banka gibi üçüncü bir tarafın aracılık yapması ve döviz ücreti ödemesine gerek kalmadan neredeyse gerçek zamanlı olarak işleniyor.

Coley, coronavirüs salgınının kripto para birimlerinin adaptasyonunu hızlandırdığını belirtiyor. Vatandaşların yanı sıra hükümetler tarafından kullanım ve kabulün artmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu