Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin 10.000 dolara düştü: Sebepler ve temel seviyeler

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı, dün 1.500 dolar düştü ve 10.000 doların altına geriledi. Teknik analistler şu anda 9.600 dolar seviyesini Bitcoin’in yükseliş ivmesini sürdürmesi için çok önemli bir destek olarak görüyor.

Bitcoin fiyatının düşmesinin nedenleri

Kripto para topluluğunda şu anda dolaşan ve güçlü destek alan iki teori var. Sebeplerden biri, 2 Eylül’de Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb’a yapılan baskın.

Seul polisi, Bithumb Holding’e baskın yaptı ve Bithumb Kore Başkanı Lee Jung Hoon, BXA token’lerinin yasadışı ön satışı şüphesiyle tutuklandı. Bunun haberi, Güney Kore pazarındaki yatırımcılar arasında büyük bir belirsizliğe neden olmuş olabilir.

Ayrıca, hisse senedi piyasasına ve değerli metal piyasasına bakıldığında, her ikisinin de güçlü bir düzeltme yaşadığını görüyoruz. Geçmişte pek çok kez görüldüğü gibi, her iki pazarla olan korelasyon da BTC için güçlü bir teşvik olabilirdi. Buna ek olarak, ABD doları geçtiğimiz birkaç gün içinde bir yükseliş yaşadı. Bu, son birkaç aydaki agresif düşüş eğilimiyle çelişiyor.

Bu nedenle, Bitcoin piyasasındaki fiyat hareketinin ABD dolarının hareketinden kaynaklandığı görülmekte. Son aylarda, Bitcoin fiyatındaki hareketler, birkaç kez ABD dolarından güçlü bir şekilde etkilendi. Şu anda toparlanmakta olan dolar bu nedenle Bitcoin piyasasının yanı sıra hisse senedi ve altın piyasalarının da düşmesine neden olmuş olabilir.

Analistler Bitcoin için ne bekliyor?

Ünlü analist Josh Rager, son paylaşımında CME Bitcoin Vadeli İşlemlerinde hala açık olan boşluğa değindi. Bitcoin fiyatı, CME’de işlem saatleri dışında ortaya çıkan boşlukları kapatma eğilimindedir. Rager’ın aşağıdaki grafikte gösterdiği gibi, şu anda açık olan boşluk Temmuz sonundaki büyük yükselişin ardından 9.665 dolar ile 9.925 dolar arasında. Rager’e göre, önce CME Gap’in kapatılması gerekiyor.

Josh roger bitcoin analizi

Bir diğer analist Byzantine General da bu fiyat seviyesine değindi. Analiste göre, 9.600 dolar, Bitcoin fiyatı için çok önemli bir destek. Çünkü, burası son büyük yükselişin başladığı ve CME boşluğu ile EMA200’ün günlük grafikte olduğu yer.

Byzantine General bitcoin analizi

Öte yandan analist Dave the Wave, Bitcoin’in bir miktar ivme kaybettiği gerçeğinin kötü bir şey olmadığını açıkladı. Bitcoin şimdi düzelirse, bu uzun vadede çok daha sağlıklı bir yükseliş anlamına gelebilir. Dave the Wave, aylık olarak MACD’ye (Hareketli Ortalama Yakınsama / Sapma) atıfta bulundu ve bu, önceki döngülerde olduğundan çok daha az ivme kazandı. Analist, son döngüleri karşılaştıran aşağıdaki tabloyu gösterdi ve bunun uzun bir yükseliş döngüsüne işaret ettiğini belirtti.

Dave the Wave bitcoin analizi
Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu