Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin 10.000 doları neden geçemiyor?

Sponsorlu İçerik

Son birkaç gündeki fiyat hareketi şüphesiz Bitcoin için olumlu oldu. Blok ödülünün yarıya indirildiği gün 8.100 dolara düştükten sonra, kripto para birimi daha yükseliş yaptı ve 9.900 dolara yaklaştı.

Bitcoin şu anda 9.750 dolardan işlem görüyor ve analistler BTC‘nin 10.000 doları aşacağından umutlu. Ancak piyasa verileri, herhangi bir yükselişi durdurabilecek anahtar psikolojik ve teknik düzeyde bir satış duvarı olduğunu gösteriyor.

Popüler bir kripto para analisti olan Majinsayan tarafından paylaşılan Bitfinex’in BTC / USD pazarındaki sipariş defteri verilerine göre, Bitcoin‘i 10.000 dolar civarında satmak için bekleyen büyük bir satış duvarıyla karşı karşıya.

Bitfinex‘in sipariş defteri, 9.900 dolardan 10.600 dolara kadar, çoğu 10.000 dolar – 10.200 dolar civarında 4.200 Bitcoin satış emri olduğunu gösteriyor. Bu, tek bir borsada, kripto para birimi 10.000 doları aşmaya çalışırsa 40 milyon dolar değerinde satış baskısı olduğu anlamına geliyor.

Benzer şekilde, başka bir kripto para analisti iki gün önce piyasa verilerine göre Binance‘ta 10.000 dolardan 2.461 BTC satış emri ve Bitstamp‘ta 10.000 dolardan 500 BTC satış emri olduğunu kaydetti.

Bu diğer borsalarda yukarıda belirtilen satış duvarlarının mevcut olup olmadığı açık değil, ancak Bitcoin‘in 10.000 doları geçmesine izin vermediğini gösteriyor.

En son satış duvarında Bitcoin düşüş gösterdi

Her gün milyarlarca dolar değerinde kripto paranın alınıp satıldığı bir pazarda 40 milyon doların üzerinde satış emri çok fazla görünmeyebilir. Ancak Bitcoin sonuncusuna benzer bir satış duvarı gördüğünde düştü.

9 Mayıs’ta kripto para birimi 10.010 dolardan 10.230 dolara kadar 30 milyon dolarlık büyük bir satış duvarı ile karşılaştı.

Bu satış duvarına rastlandıktan sonraki iki gün içinde, kripto para birimi 2.000 dolar düştü.

Bitcoin bu engeli aşabilir mi?

Bitcoin yükselişini durduran satış duvarının korkularına rağmen, analistler teknik bakış açısıyla yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyorlar.

Örneğin, önde gelen bir kripto para analisti olan Benjamin Blunts, birkaç gün önce aşağıdaki grafiği paylaştı. Son birkaç gündeki düzeltmelere rağmen, Bitcoin‘in önemli bir direncin üzerinde kaldığını belirtti.

“BTC’nin 2019’da 14.000 doların üzerine çıkmasından sonra oluşan düşüş trendi. Bu olumlu bir zaman. Üç günlük grafikte baktığımızda, 14.000 dolar seviyesindeki düşüş trendinin kırıldığını açıkça görebiliyoruz ve burada basitçe konsolide edip tekrar test ediyoruz.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu