Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin 10.000 doların üzerine çıktı: Uzmanların yorumları

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, hafta sonu düzeltilmesinden sonra 10.000 dolar seviyesinin üzerinde istikrar kazanmayı başardı. Analistler, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde yükselmesini bekliyor.

Bitcoin, 12.000 dolar seviyesini kırmak için yeni bir hareket başlattı ancak başarısız oldu. Bunun sonucunda, hafta sonu boyunca %21’lik güçlü bir düzeltme başlattı ve birkaç kez 10.000 dolar seviyesinin altına düştü. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatı hızlı bir şekilde toparlandı ve haberimizin hazırlandığı sırada 10.300 dolardan işlem görüyordu. Bitcoin, son 24 saat içinde %1.75’lik oranında yükseldi. Piyasa değeri ise 190 milyar doların üzerine çıktı.

Blockroot’un kurucusu ve Bitcoin analisti Josh Rager, BTC için birçok yükseliş sinyali olduğunu ve bu nedenle pozitif fiyat gelişimi olacağını açıkladı. Başlangıçta Bitcoin, 10.000 dolarlık önemli destek seviyesini korudu ve son birkaç saat içinde yükseliş eğilimi gösterdi. Dahası, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri de yaklaşıyor.

Rager, Donald Trump’ın finansal piyasaya para pompalayacağına, böylece hisse senetlerinin ve Bitcoin gibi diğer varlıkların fiyatlarının olumlu yönde artacağına ve bunun seçmenlerin lehine olacağına işaret ediyor. Takipçilerine önümüzdeki günlerde ve haftalarda dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Bu yüzden Bitcoin, Ethereum, Chainlink ve diğer bazı kripto para birimlerini daha uzun süre tutmayı planlıyor.

Diğer analistler de Rager’ın yükseliş görüşünü destekliyor ve yakında fiyatın yükseleceğini öngörüyor. Analist Cold Blooded Shiller, Bitcoin ve Ethereum gibi diğer altcoin’lerin de benzer göründüğünü ve önemli destek seviyelerinin test edildiğini ve tuttuğunu belirtti. Analiste göre Ethereum, kripto para piyasasının bu yıl şimdiye kadar gördüğü en güçlü yükseliş ivmesini gösteriyor.

TheBirbNest’in kurucusu CRYPTO₿IRB, desteğin 10.000 dolar seviyesini koruduğu için ihtiyatlı davranıyor, ancak 10.500 dolar işaretinde yeni bir direnç ortaya çıkabileceğini belirtti. Kısa vadede yeni bir yükseliş trendi başlatmak için Bitcoin’in bu seviyeyi tekrar aşması gerekiyor. Takipçilerine, 9.600 dolar gibi büyük bir düzeltme yapılması durumunda kayıpları önlemek için stop limit emirleri kullanmalarını tavsiye ediyor.

Analist Cantering Clark, Bitcoin’in Chicago Merchantile Exchange’de oluşturulan CME Gap olarak da bilinen Bitcoin Vadeli İşlemler Tablosundaki boşluğu 9.700 dolardan kapatmasını bekliyor. Bu boşluklar, hafta sonu vadeli işlemler piyasasının Cuma gününden Pazartesi gününe kapanması sırasında Bitcoin fiyatı önemli ölçüde değiştiğinde ortaya çıkar. Kapanış ve açılış fiyatları arasında büyük bir fark veya boşluk yaratır. Aralık 2017’deki resmi lansmandan bu yana, boşluklar çok güvenilir bir şekilde kapatıldı.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu