Bitcoin 10.500 doları geçemedi! Düşüş mü geliyor?

Bitcoin’in yeni bir boğa koşusu başlatması için 11.000 doların üzerine çıkması gerekiyor. Uzmanlar, Bitcoin’in yükseliş eğilimi mi yoksa düşüş eğiliminde mi olduğu konusunda ortak bir fikir birliği bulamıyor. Ancak, yeni bir düşüş eğilimi izlememesi için 10.000 doların altına düşmemesi gerekiyor.

Blockroot’un kurucusu ve önde gelen Bitcoin analisti Josh Rager, BTC’nin günlük grafikte 11.000 doların üzerinde kapanana kadar tekrar yükseliş bölgesine girmeyeceğini söyledi. Şimdiye kadarki yatay hareket ve yeni alıcıların eksikliği, Bitcoin’in yeni bir ayı döngüsü başlatarak 10.000 doların altına düşme olasılığını arttırıyor.

Diğer uzmanlar şu anda Bitcoin’in hangi yönde hareket edeceği konusunda ortak bir fikir birliği bulamıyor. Analist Byzantine General de Bitcoin’in 10.000 doların altında kısa bir düzeltme yapabileceğini ve 11.000 doları hedefleyebileceğini belirtti. Bazı analistlere göre bu, tüm zayıf yatırımcıların piyasadan çıkacağı devam eden bir konsolidasyon dönemi ile sonuçlanabilir.

Bitcoin ile altın arasındaki korelasyon arttı

Bloomberg’in yeni bir raporuna göre, Bitcoin ve altın 2010’daki rekorlardan bu yana en yüksek korelasyona sahip.

Altın fiyatları Mart ayından bugüne kadar keskin bir şekilde yükseldi. Bu nedenle korelasyon devam ederse ve BTC altın fiyatını takip ederse bu gelişmeler Bitcoin için bir yükseliş işareti olabilir. Bloomberg analisti Mike McGlone, mevcut gelişmelerin Bitcoin’in 10.000 doların üzerinde ve altının 1.900 doların üzerinde kalacağını gösterdiğini belirtti.

McGlone, mevcut ekonomik gelişmelerin dünya çapında hükümetler üzerinde muazzam bir baskı oluşturduğunu ve büyük miktarlarda yeni fiat paranın basıldığını söyledi:

”Yatırımcılar, sermayelerini daha fazla yükselen enflasyondan korumak için Bitcoin gibi alternatif varlıklara yatırım yapma eğilimi gösteriyor. Bu aynı zamanda önümüzdeki haftalarda yükselen Bitcoin fiyatı için başka bir katalizör olabilir.”

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!