Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin 500 dolar düştü! Yükseliş için önemli seviyeler

Sponsorlu İçerik

Dünkü ralliden sonra, Bitcoin 9.750 dolardan 9.200 dolara dakikalar içinde düştü. BitMEX türev borsalarında 28 milyon dolar tutarında long pozisyon tasfiye edildi.

Dün, Bitcoin 9.000 dolardan 10.000 dolara kadar güçlü bir ralliden sonra, sadece 20 dakikada 9.750 dolardan 9.200 dolara kadar 500 dolarlık bir düzeltme yaptı. Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin son 24 saat içinde %2.12 oranında yükselişle 9.640 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin, dünkü ralli sırasında 8.000 dolar ve 9.000 dolar seviyesi boyunca kilit direnci kırmayı başardı, bu yüzden birçok analist Bitcoin‘in 10.400 dolar seviyesi boyunca bir sonraki güçlü dirence ilerleyebileceğini tahmin ediyordu. Ancak, 10.000 dolar bölgesinden ret yedi.

Veri analizi şirketi Skew.com, dün Bitcoin fiyatındaki düşüş sırasında, BitMEX‘in 28 milyon dolardan fazla türev işleminde 20 dakika içinde long pozisyonların tasfiye edildiğini gösteriyor. Bu zamansal korelasyon, son günlerde ve haftalarda daha küçük Bitcoin düzeltmelerinde gözlenebilir. BitMEX‘in Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisi bu nedenle güçlü olmaya devam ediyor.

Popüler kripto para analisti Josh Rager, Bitcoin‘in yükseliş eğilimini sürdürmek için günlük grafikte 9.550 dolar seviyesinin üzerinde kapanması gerektiğini söyledi. BTC bunu başarabilirse daha da yükselmesi için savunulması gereken 10.000 dolarlık yeni bir yerel yüksekliğe ulaşabilir.

Kripto para analisti HornHairs‘e göre, Bitcoin şimdiye kadar kişisel olarak belirlenmiş göstergesinin üzerine çıktı, bu yüzden yükselişini sürdürüyor. Analizine göre, Bitcoin 9.350 doların üzerine olduğu sürece bir sonraki hedefi olarak 10.500 dolara yükselebilir. Ayrıca Bitcoin önümüzdeki günlerde ve haftalarda yüksek oynaklık göstermeye devam edeceğinden yatırımcılar için iyi fırsatlar olduğunu söylüyor.

CME’nin kapanış ve açılış fiyatları arasında geçen hafta sonu 10.000 dolarlık bir boşluk vardı. Kripto para analisti Teddy, bu boşluğun dünkü ralli tarafından kapatıldığını bildirdi. Bu gösterge toplulukta tartışmalı olsa da, Bitcoin geçmişte boşlukları sık sık kapatmayı başardı.

Boşluklar, Chicago Ticaret Borsası‘ndaki (CME) piyasaların yalnızca Pazartesi’den Cuma’ya kadar açık olması ve hafta sonları kapalı olması nedeniyle ortaya çıkıyor. Son zamanlarda olduğu gibi, Bitcoin’in fiyatı Cuma günü 10.000 dolardan kapanıyorsa ve açılış fiyatı zayıf performans nedeniyle ertesi Pazartesi 9.000 dolara düşerse, geçmişte neredeyse her zaman kapalı olan bir boşluk meydana geliyor.

Bu arada, altcoin pazarı Bitcoin ile aynı doğrultuda hareket ediyor ve Ethereum 200.24 dolar, XRP 0.20 dolar ve Litecoin 43.16 dolardan işlem görüyor.

Tether’in ihraç edilmesi Bitcoin’in yükselmesinden sorumlu mu?

30 Mart 2020’den bu yana, Tether‘ın piyasa değeri, haberimizin hazırlandığı sırada 4.3 milyar dolardan 8.8 milyar doların üzerine çıktı. Tether kısa süreli olsa da XRP‘yi piyasa sermayesi açısından en büyük kripto para birimleri arasında üçüncü sıradan çıkardı. Buradaki sorun, Tether‘ın yeni USDT basarak Bitcoin fiyatını kasten etkilediğinden şüpheleniliyor.

Bu ifadeyi destekleyen kanıtlanmış bir nedensel çalışma olmasa da, yeni USDT‘nin basılması genellikle Bitcoin‘in fiyat artışıyla çakışıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu