Bitcoin HaberleriManşet

BTC 9.000 doların altına kadar düştü! Ayılar geri mi döndü?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, 9.500 dolar ile 10.000 dolar arasındaki fiyat aralığından çıktı ve kısa bir süre psikolojik olarak önemli olan 9.000 dolar seviyesinin altına düştü. Analistler şu anda boğaların durumunu değerlendiriyor ve 8.000 dolarlık bir düzeltmenin olup olmayacağını tartışıyorlar.

Bitcoin beşinci denemesinde de 10.000 doları geçemedi ve kısa bir süre 8.800 dolara düştü. Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin son 24 saatte %3.93 düşüşle 9.100 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri 174 milyar dolardan 167 milyar dolara düştü.

Kripto para analisti Crypto Iso, Bitcoin satmak için baskının daha da artabileceğini açıklıyor, çünkü Bitcoin 10.000 dolar seviyesini geçmeyi başaramadı. Analiste göre, teknik göstergeler güçsüzleştikçe satın alma mevsimi sona eriyor. Sonuç olarak, küçük fiyat değişikliklerinden kar elde etmeyi amaçlayan bir al-sat tarzı olan scalping’i bir düşüş trendi sırasında kar elde etmeye devam etmek için iyi bir teknik olarak görüyor.

Bir ay içinde ilk kez Bitcoin orta Bollinger Band desteğini kaybetmekle tehdit ediyor. Analist Big Chonis bunu dün gösterdi ve BTC bu destek bölgesinin altına düşerse Bitcoin başka bir düzeltmeye başlayabileceğinden, takipçilerini temkinli olmaya çağırdı.

Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamaya da (EMA200) çok yakın. Geçmişte, bu seviyenin üzerindeki bir ihlal toparlanmaya işaret etti ve aşağı doğru bir ihlal keskin bir düzeltmeyi tetikledi. Şimdiye kadar, EMA200 boğalar tarafından savunuldu, ancak kripto para analisti Byzantine General, EMA200 aşağı doğru ihlal edilirse Bitcoin‘in büyük bir düzeltmeye başlayacağına dikkat çekiyor.

Bitcoin analisti HornHairs, Bitcoin‘in önümüzdeki günlerde ve haftalarda düşüş eğilimi gösterebileceğine inanıyor. Analist için, Bitcoin‘in günlük grafikte 9.200 dolar seviyesinin üzerine çıkması ve orta Bollinger Bandını ve EMA200’ü ihlal etmemesi önemli.

Bitcoin 7.000 dolara düşebilir mi?

Bazı analistler, Bitcoin‘in birçok makro göstergesinin daha fazla düzeltmeye işaret ettiğini açıkladılar. Tanınmış riskten korunma fonu yöneticisi Mark Dow, Nisan ayında Bitcoin‘in 10.000 dolar ile 10.500 dolar arasında büyük bir dirençle karşı karşıya olduğunu ve 7.700 dolar ile 9.000 dolar arasındaki destek bölgelerinin eksikliğinden dolayı Bitcoin‘in tekrar 7.000 dolara düşme olasılığını artırdığını söyledi.

Bununla birlikte, altcoin‘ler de Bitcoin ile güçlü bir korelasyon göstermeye devam ediyor ve son 24 saat içinde ağır kayıplar verdiler. Ethereum %3.44 düşerek 202 dolardan işlem görüyor ve 200 dolar seviyesi boyunca önemli desteği kaybetme eşiğinde. XRP, %0.43 oranında düştü ve biraz toparlanarak 0.199 dolardan işlem görüyor. Litecoin, Cardano ve Tezos da bir düzeltme yapıyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu